Portland’da ‘Diyalog ve Dostluk Yemeği’

Portland’da ‘Diyalog ve Dostluk Yemeği’

Pacifica Enstitüsü Portland şubesi bünyesinde yaklaşık 5 yıldır düzenlenen Diyalog ve Dostluk Yemeği’nin bu yılki konuğu gazeteci-yazar Mustafa Akyol ve eşi Ryada Akyol oldu. Çarşamba gecesi düzenlenen yemeğe çok sayıda akademisyen ve işadamının yanı sıra Amerikalı ve Türklerden oluşan yaklaşık 70 kişilik bir grup katıldı.

Program, Pasifica Enstitüsü’nün gönüllü üyelerinden İbrahim Uçarkuş’un açılış konuşmasıyla başladı. Uçarkuş’un ardından söz alan polis şefi Michael Marshman ve Lisa Naito yaptıkları Türkiye ziyaretini anlattı. Türkiye’nin şu ana kadar gittikleri en güzel ülkelerden biri olduğunu ifade eden Marshman imkanı olanların kesinlikle Türkiye seyahati fırsatını kaçırmaması gerektiğini söyledi. Sıcak sohbetlerin hakim olduğu geceye canlı performanslarıyla sufi müziği de eşlik etti.

Programda yeni kitabı ‘Islam Without Extremes’i anlatan Mustafa Akyol ise İslam’ın yanlış tanıtıldığına dikkat çekti. Akyol, konuşmasına kültürle dinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini vurgu yaparken kendi hayat tecrübelerinden örnekler verdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.