PII Connecticut’tan “Barışın inşasında medyanın rolü” programı

PII Connecticut’tan “Barışın inşasında medyanın rolü” programı

Peace Islands Institute (PII) Connecticut, Hartford Marriott Downtown Hotel’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen dostluk yemeği ve ödül töreni organizasyonuna ev sahipliği yaptı.

Teması “Barışın inşasında medyanın rolü” olan organizasyonun ana konuşmacısı Fox News’den Al Terzi ve misafir konuşmacısı Ebru TV’den Usame Tunagür oldu.

Program resepsiyon ile başladı. Ardından Newtown saldırısında hayatını kaybeden öğrenci ve öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. PII direktörü Mehmet Erdoğdu açılış konuşmasını yaptıktan sonra davetlilere PII tanıtım videosu gösterildi.

Ödül töreninde PII yönetim kurulu üyelerinden Nebi Demirsoy, Connecticut eyalet başsavcısı George Jepsen’e “Yılın Devlet Adamı” ödülünü takdim ederken “Yılın Eğitimcisi” ödülü, Quinnipiac Üniversitesi Finans profesörü ve PII yönetim kurulu üyesi Prof. Osman Kılıç tarafından Newtown Milli Eğitim Müdürü Janet Robinson’a takdim edildi. Son olarak “Yılın Medya Ödülü” Al Terzi’ye Senatör Andrew Maynard tarafından verildi.

Al Terzi konuşmasında medyanın barış ve huzur sağlama konusunda üstlendiği rolden bahsetti.

Al Terzi’nin ardından söz alan Usame Tunagür de, günümüzde medyanın toplum yaşamında ne denli etkin olduğunu vurguladığı konuşmasında, medyanın dostluk ve barış mesajlarına daha çok önem vermesi gerektiğini belirtti.

Davetlilerin programdan büyük bir memnuniyet içinde ayrıldıkları dikkatlerden kaçmadı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.