Pentagon’da iftar yemeği

Pentagon’da iftar yemeği

ABD Savunma Bakanlığı, Ramazan dolayısıyla Pentagon’da iftar yemeği verdi.

Basına kapalı olan iftar programı Pentagon’da içerisinde yer alan mescidin imamı Binbaşı Dawud Agbere okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Başkan Barack Obama’nın iftar programı için gönderdiği mesajın okunduğu programda, Georgetown Üniversitesi Müslüman-Hıristiyan Diyalog Merkezi Başkanı Prof. John Esposito da kısa bir konuşma yaptı.

Esposito, İslam dininin son yıllarda Amerika’da büyük bir gelişim gösterdiğini ve Müslümanların ülkedeki en iyi etnik gruplardan biri olduğunu kaydetti.

11 Eylül sonrası medyada anti-İslam haberlerde büyük artış görüldüğünü belirten Esposito, Müslümanlara çok iş düştüğünü dile getirdi. Esposito, Müslümanların Amerika’nın mozaiğine büyük katkısı olduğunu sözlerine ekledi.

Programda, Pentagon’daki Mescidin İmamı Agbere’nin yanı sıra Müslüman askeri personellerin çocukları da Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu.  İftar vaktinin girmesiyle Müslüman davetliler ve yaklaşık 50 asker üniformaları ile akşam namazını kıldı.

Pentagon’da düzenlenen 17.  iftar programına aralarında Müslüman askeri personellerin aileleri, Müslüman ülkelerin askeri ateşeleri ve Müslüman toplum temsilcilerinin bulunduğu 130 kadar seçkin davetli katıldı. Amerika’daki Türk derneklerinin en büyük çatı kuruluşu olarak kabul edilen Türk Amerikan Birliği’nin Başkanı Faruk Taban da katılımcılar arasında yer aldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.