Pennsylvania’nın başkenti, Türk Dostluk Yemeği’nde bir araya geldi

Pennsylvania’nın başkenti, Türk Dostluk Yemeği’nde bir araya geldi

Pennsylvania Türk Kültür Merkezi (TCC), eyaletin başkentin Harrisburg’ta ‘Dostluk ve Diyalog Yemeği’ düzenledi. Bu yıl 9.uncusu düzenlenen yemekte Harrisburg Belediye Başkanı Eric Papenfuse’a ‘2015 Dostluk ve Diyalog Ödülü’ takdim edildi.

Bu ödülün hayatında aldığı en anlamlı ödül olduğunu söyleyen Papenfuse, Amerikalı Türklerin Harrisburg’a yaptığı katkılardan övgüyle bahsetti. Türk Kültür Merkezi’nin faaliyete geçtiği günden bu yana şehirdeki bir çok yardıma muhtaç aileye destek olduğunu söyleyen belediye başkanı, Türk toplumunun şehirde pek çok önemli projede yanlarında yer aldığını ifade etti. Daha önce Türkiye’yi ailesi ile ziyaret ettiğini ve çok beğendiğini ifade eden Papenfuse en kısa zamanda Türkiye’ye tekrar gitmek istediğini söyledi. Papenfuse, “Kardeş Şehir” projesiyle Harrisburg ile Türkiye arasında daha sıkı bağlar kurmayı arzu ettiğini belirtti.

ABD Kongre Üyesi Scott Perry ise Türk toplum liderleriyle birlikte güzel işlere imza attıklarını söyledi. Kendisinin de emekli bir subay olduğunu aktaran Perry, Türk askeriyle Bosna Hersek’te vazife yaparken tanıştığını anlattı. Türk askerinin dünyadaki en iyi ve disiplinli asker olduğunu ifade eden Perry, Türklerin cömertliğini ve misafirperverliği de ilk kez orada gördüğünü söyledi. Pensilvanya’da yaşayan Türklerin Kongre’deki sesi olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren Perry, en yakın zamanda Türkiye’yi ziyaret etmeyi planladığını söyledi. Türkiye’deki siyasal gerginliğin, basına karşı yapılan baskılar ve insan hakları ihlallerinden endişe duyduğunu aktaran Amerikalı milletvekili, Türkiye’nin bir an önce demokrasiye geri dönmesini umut ettiğini söyledi.

Hilton Harrisburg Oteli’nde yapılan programa Kongre üyesi Sayın Scott Perry ve Belediye Başkanı Eric Papenfuse’nin yanı sıra şehrin önde gelen yöneticileri, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, çok sayıda Pennsylvania milletvekili katıldı. Ünlü televizyon sunucusu Dave Marcheski’nin sunumunu yaptığı gecede 300’e yakın davetli yer aldı.

Programda konuşan Pensilvanya TCC Başkanı Sait Önal, Türk kültür merkezlerinin misyonu ve vizyonu hakkında bilgi verdi. Amerika’da yaşayan Türk-Amerikan toplumunun sorunlarıyla ilgilenmeyi amaçladıklarını belirten Önal, Türk kültürünün Amerika’da tanınmasını sağlamak için Türk kahvesi gecesi, paneller, konferanslar, dostluk yemekleri, dil kursları, Türk Günü kutlamaları, Ramazan iftar çadırları Türkiye gezileri gibi faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

Fethullah Gülen Hocaefendi’yi dostluk ve diyalog alanında kendilerine rehber edindiklerini ifade eden Önal, eğitimli ve etrafına faydalı yurttaşlar olma amacıyla hareket ettiklerini kaydetti.

Bağlama ve keman performansıyla devam eden gece, Türk yemekleri ve baklava ikramının ardından son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.