Pennsylvania Vali Yardımcısı; Türkler en etkili etnik grup

Pennsylvania Vali Yardımcısı; Türkler en etkili etnik grup

Pennsylvania eyaletinin başkenti Harrisburg da düzenlenen Türk Günü programında konuşan eyaletin Vali Yardımıcısı Michael (Mike) J. Stack, ‘‘Türkler eyaletimizdeki en etkili etnik grup’’ dedi.

Programının ana konuşmacısı olan Vali Yardımcısı Stack, eyalette en etkili etnik grubun Türkler olduğunu söyledi. ‘‘Türkler, çok eğitimli ve çok çalışkan. Yalnızca mensubu olduğunuz etnik gruba değil toplumun her kesimi ile diyalog halindesiniz’’ diyen Stack, ‘‘Bugün ortaya koyduğunuz bu güzel etniklik, sizlerin ne kadar başarılı olduğunuzu gösteriyor’’ dedi.

Türklerin eğitime verdiği önemin yalnızca takdir edilmesi değil örnek alınması gerektiğini de dile getiren Vali Yardımcısı, ‘‘Bu çalışmalarınıza devam edin lütfen ve ben sizlere her zaman yardıma hazırım’’ diye konuştu.

Başkent Harrisburg da bu yıl 6’cısı düzenlenen “Geleneksel Türki Kültürleri Günü”ne senatörler ve milletvekilleri büyük ilgi gösterdi.

Kongre binasında yapılan ve Pennsylvania eyalet senatör ile milletvekillerine üç saat süresince Anadolu kültürünün zenginliği tanıtıldı. Programa 50 kadar senatör ile milletvekili katıldı. Senatör ve milletvekilleri yaptıkları kısa konuşmada, Türk-Amerikan toplumunun ABD’nin çok kültürlü yaşamına yeni bir renk kattığı, son derece aktif ve eğitimli insanlar olduklarına vurgu yaptıkları görüldü.

Senatör ve milletvekilleri Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönünde Türk Kültür Merkezi (TCC) ile Türki-Amerikan Konsey Birliği’ne (CTAA) çalışmalarından dolayı da teşekkür ettikleri görüldü.

İki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından başlayan programa senatör ve milletvekillerinin yanı sıra Kongre çalışanları da katıldı.

IMG_2611

50 SENATÖR VE MİLLETVEKİLİ PROGRAMA KATILDI

TCC Pennsylvania ile CTAA tarafından dün Kongre binasında ortaklaşa düzenlenen programa 10 kadar eyalet senatörü ile 40’a yakın milletvekili katıldı. Programın Kongre binasında gerçekleştirilebilmesi için senatörlerden Dominic Pileggi, Jay Costa, David Argall, John Blake, John Wozniak ev sahipliği yaptı. Programa ev sahipliği yapan milletvekilleri ise, Eddie Day Pashinski, James R. Roebuck Jr., Ryan E. Mackenzie, Kevin J. Boyle, Susan C. Helm, Paul Costa, Rick Saccone, Margo L. Davidson, John P. Sabatina Jr., Pamela A. DeLissio, Rosita C. Youngblood, Vanessa Lowery Brown, Mark B. Cohen ile P. Michael Sturla oldu.

ÖĞRENCİLERİN HALAY GÖSTERİSİ BEĞENİ TOPLADI 

Türk kahvesi ve yemekleri, tatlıları, şark köşesi, kaligrafi ile ebru sanatı canlı icra edilirken bölgede bulunan bir Charter School öğrencileri de Türk halk oyunları gösterisi sundu. Çocukların geleneksel Anadolu kıyafetleri içinde yaptıkları halay gösterisi izleyenler tarafından yoğun alkışla karşılandı. Halay dışında canlı olarak icra edilen saz da etkinliğe katılanların meraklı bakışları ile karşılandı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.