Pennsylvania Kongresi, Soma için taziye mesajı yayınladı

Story Highlights

  • Pennsylvania Eyalet Kongresi, Soma için resmi bir taziye mesajı yayınladı.
  • Senato ve Kongre güne dualarla başladı.
  • 11 Haziran Pennsylvania'da Türk Günü ilan edildi.

Pennsylvania Kongresi, Soma için taziye mesajı yayınladı

Pennsylvania Eyalet Kongresi, Soma’da yaşanan faciada hayatını kaybeden madenciler için bir taziye mesajı yayınladı. Bu yıl 5.si düzenlenen ‘Türk Günü’ etkinliği kapsamında güne iki Müslümanın duasıyla başlayan Kongre, 11 Haziran tarihini Pennsylvania’da resmi olarak ‘Türk Günü’  ilan etti.

Senato ve Meclis binalarında ayrı ayrı yapılan duaların ardından Kongre binasında gerçekleştirilen Türk Günü Etkinliği’ne geçildi. Milletvekili ve senatörler yoğun ilgi gösterdiği program Türk ve Amerikan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

IMG_5578

Amerikan halkının Soma’da hayatını kaybeden madenciler için derin üzüntü duyduğunu söyleyen milletvekili Brenda Boyle, Kongre’de oybirliği ile kabul edilen başsağlığı mesajını   yazılı olarak Türk Kültür Merkezi (TCC) Pennsylvania şubesi başkanı Sait Ünal’a iletti. ’11 Haziran’ın Pennsylvania’da resmen Türk Günü olarak kabul edildiğini gösteren karar belgesi de yine Ünal’a teslim edildi.

TCC aracılığıyla Türkiye’yi ziyaret etme imkanı bulduğunu belirten Senatör Mike Brubaker, “Türkiye’ye gitmeden önce birçok arkadaşım Türk insanının misafirperverliğini anlatıyordu. Türkiye’den geldiğimden beri artık ben çevremdeki insanlara Türkiye’nin güzelliğini ve Anadolu insanının samimiyetini anlatmaya başladım” dedi.

Türkiye ziyaretinde edindiği tecrübeyi katılımcılarla paylaşan Milletvekili Rosita C. Youngblood ise TCC aracılığıyla Türk-Amerikan toplumunun yaşadığı ülkeye çok değerli bir katkı sağladığını ifade etti. Youngblood, , “İslam’ın barış ve sevgi dini olduğuna inanıyorum. Bu tür etkinlikler biz Amerikalıları kardeşce yaşamayı teşvik ediyor” diye konuştu.

Türki-Amerikan Dernekleri Konseyi (CTAA) ile Pennsylvania TCC tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte kısa bir konuşma yapan Milletvekili Mike Sturla da TCC’nin dünya barışı için büyük çaba sarfettiğini söyledi.

Milletvekili Paul Costa ise, Pennsylvania eyaletinin maden kazalarına aşina olduğunu ve geçmişde Soma’ya oranla küçük de olsa benzeri trajediler yaşandığını söyledi. Costa, “Soma’da yaşadıklarınızın nasıl acı verici olduğunu biz Pennsylvania sakinleri olarak gayet iyi biliyor ve bu acıyı paylaşıyoruz” diye konuştu.

Kongre binasında gerçekleştirilen 5. Türk Günü etkinliğine 30’dan fazla milletvekili ve senatör katılırken, “Wind of Anatolia” (Anadolu Rüzgarı) müzik grubu çeşitli yörelere ait Türk halk müziği eserleri icra etti. Büyük beğeni toplayan grup katılımcılardan yoğun alkış alırken Türk mutfağından lezzetler de misafirlere sunuldu. Yaklaşık üç saat süren etkinlikte kaligrafi sanatı da canlı olarak icra edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.