Peace Islands Institute ‘Dostluk Yemeği’

Peace Islands Institute ‘Dostluk Yemeği’

Peace Islands Institute’ün yıllık kutlanan ‘Dostluk Yemeği ve Ödül Töreni’ 6 Nisan 2016 tarihinde Omni New Haven Hotel’de gerçekleştirdi. Bu yılın konusu ‘Harmoninin Devamı, Yabancı Düşmanlığının Önüne Geçme’ idi. Gecede üç ödül takdim edildi.

The Muslim World Journal editörü, Hristiyan din adamı Nicolas Mumejian misafir konuşmacı olarak davetli idi. Mumejian toplumda küçük davranışların yabancı düşmanlığı problemini çözmede dalgalanma etkisi yaratacağını ve etkili olacağını söyledi.

Gecenin ana konuşmacısı, İnsan Hakları Komisyonu Genel Müdürü Tanya Hughes toplumumuzda kendi komisyonun önemini vurguladı. ‘Birlik’in toplumun en büyük ihtiyaçlarından biri olduğunun üzerinde durdu.

Connecticut Senatörü Murphy yemekte bulunamadı ancak okunmak üzere mektup gönderdi. Mektubunda Murphy, “Kalp ve kafaların bölgesel düzeyde etkilenmesi daha barışçıl bir dünya kurmaya doğru ilerlemede yapabileceğimiz en önemli iş” olduğunu vurguladı.

Yılın Devlet adamı ödülünü alan kongre vekili Roca DeLauro, “Bu ödül insan hakları konusundaki çalışmalarımı arttıracak” dedi.

İnsan hakları, ayrımcılık ve ötekileştirme ile mücadele alanında Peace Islands Institute’den ödül alan Roca DeLauro, “İnsan hakları ile ilgili amaçlarınız benim de amacımdır” dedi.

Yardımseverlik ödülü Göçmen ve Göçmenlik Servisi Genel Müdürü Chris George’a verildi.

Profesyonel hayatinin buyuk kısmını Ortadoğu’da geçiren George, Filistin Parlemantosu’nda yasama organı güçlendirme projesi direktörü olarak çalıştı. Göçmen kamplarında çok fazla zaman geçiren George bu kamplardaki misafirperverliğe değindi.

Yılın iş adamı ödülünü alan Conscious Capital Wealth Management (bilinçli sermaye varlık yönetimi) CEO’su Lawrence Ford sevgi dolu bir topluluğun karşisinda olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.