Pacifica Institute gönüllüleri 7. sınıflara İslam’ı anlattı

Pacifica Institute gönüllüleri 7. sınıflara İslam’ı anlattı

2015 Aralık ayında Kaliforniya eyaletinin San Bernardino şehrinde yaşanan terör saldırısı sonrasında, Pacifica Institute bünyesinde kurulan ‘Düşünceler ve Dualar Yeterli Değil’ (Thoughts and Prayers are not Enough) programı kapsamında İslam, Hristiyanlık, Yahudilik, ve Budizm gibi farklı dini inançların temsilcileri ve toplumun ileri gelenlerinden bir grup kadın aylık görüşmeler yaparak kendinden farklı olanı anlamaya yönelik çalışmalar yapıyor ve projeler geliştiriyorlar.

Gençlik kulübü ve kitap müzakere kulübü ise bu projelerden sadece bazıları.

Geçtiğimiz Perşembe günü, Pacifica Institute gönüllüleri, yukarıda bahsi geçen proje kapsamında, müfredatın bir parçası olarak Dünya tarihi ve dinleri konusunu işleyen San Jose’deki St. Martin of Tours  ilkokulu 7. sınıf öğrencilerine İslam dini hakkında kısa bilgiler sunup öğrencilerin ve sunumu izleyen okul müdürünün İslam dini ile ilgili sorularını cevaplandırdı.

Sosyal çalışmalar dersi veren Ashley öğretmen, öğrencilerinin sosyal medyadan dolayı İslam ve Müslümanlar hakkında çoğunlukla yanlış bilgi edindiklerini ve böylesi bir sunumun onları önyargılardan koruyacağını belirterek gönüllülere bu buluşmadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.