Pacifica Enstitüsü’nden ‘Over kanseri bilinçlendirme sunumu’

Pacifica Enstitüsü’nden ‘Over kanseri bilinçlendirme sunumu’

Pacifica Enstitüsü San Diego şubesi, geçtimiz ay Over Kanseri Birliği (Ovarian Cancer Alliance-OCA) tarafından düzenlenen özel bir sunuma ev sahipliği yaptı. OCA’in kurucu başkanı Peg Ford’un aktardığı bilimsel verileri kişisel tecrübeleriyle destekleyen üç over (yumurtalık) kanseri hastasının konuşma yaptığı programda katılımcılar, hastalığın belirtileri, risk faktörleri ve erken teşhisin önemi konularında bilgilendirildi.

Ford, sunumunda genetik unsurlar (ailede birden fazla göğüs ve/veya over kanseri vakasına rastlanması) ve ilerleyen yaşın hastalığa yakalanma riskini artırdığını vurgularken, her yaş grubundaki kadını tehdit eden bu kanser türünün geç bulgu verdiği için genellikle ilerlemiş dönemlerde teşhis edilebildiğini söyledi. Sunumda, erken safhalarda rastlanan şikayetlerin (karın ağrısı, sırt ağrısı, şişkinlik, iştahsızlık, halsizlik, hazımsızlık, vb.) sıradan ve zor tanımlanır olmasına rağmen, hastaların bilinçli davranması ve kişisel takibin erken teşhisi mümkün kılabildiği belirtildi.

İyileşme öykülerini samimiyetle paylaşan Carol Fabricatore, Lynn Neu ve Cindy Silver ise bugün sahip oldukları tecrübe ve bilgilere hastalıkla ilk tanıştıklarında sahip olabilmeyi istediklerini belirttiler. Bu düşünceden yola çıkarak tecrübelerini ulaşabildikleri herkesle paylaşarak toplumun bilinçlenmesini sağlamak için çalıştıklarını anlattılar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.