Pacifica Enstitüsü’den Şükran Günü daveti

Pacifica Enstitüsü’den Şükran Günü daveti

Farklı kültür ve değerleri diyalog içerisinde sentezlemeyi ilke edinen Pacifica Enstitüsü gönüllüleri Şükran Günü yemeğinde “Komşuluk Değerlerini Hatırlama” temalı gecede biraraya geldi.

Her yıl Kasım ayının son Perşembe günü kutlanan Şükran Günü (Thanksgiving Day) dolayısıyla Pacifica Enstitüsü’nde verilen davette farklı inanç ve kültürlerden misafirlerin katılımı oldukça yüksekti.

Yemekte Şükran Günü’nün geleneksel menüsü olarak bilinen hindi, yaban mersini sosu, mısır ve patatesle beraber Türk kültüründen esintiler de yer aldı. İkram edilen kabak tatlısı, elmalı kurabiye ve pilav misafirler tarafından ilgi gördü.

Sıcak bir ortamda geçen yemeğin devamında “Komşuluk Değerlerini Hatırlama” temalı konuşmalar dinlendi. City College of San Francisco’da İslamik çalışmalar yapan ve dersler veren, Ameena Jandali; Nisa suresinin 36. ayetini örnek göstererek İslam dininin aile ve akrabalardan sonra komşulara da değer verilmesini tavsiye ettiğini söyledi.

Kuran-ı Kerim’de geçen komşu kavramının ırk, din, kültür farketmeksizin herkesi kapsadığını vurguladı. Graduate Theological Union’da Felsefe ve teoloji alanında Profesör olan Marianne Farina ise dinler arası iletişimin öneminden bahsetti.

İnançları farklı olsa bile komşumuz için ve komşumuzla birlikte dua etmenin her dinin öğretisi olduğunu belirtti. Gece Sister Marianne’nin duası ile ayrı bir mana kazandı.

Ayrıca gecede Suriye ve Irak’taki “komşularımız” olan ve savaştan kaçmak zorunda kalan göçmenler unutulmadı. Onlara Embrace Relief aracılığıyla yollanmak üzere yardım toplandı.

Dostluklarının pekişmesine fırsat veren bu organizasyondan memnun kalan davetliler bir sonraki Şükran Günü’nde buluşmak temennisiyle ayrıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.