Ohiolu Türkler, federal milletvekillerini ziyaret etti

Ohiolu Türkler, federal milletvekillerini ziyaret etti

Ohio’da faaliyet gösteren Türk-Amerikan Derneği (TASO) ile Amerika Ahıska Türk Derneği (AATS) yetkilileri bölgelerinden sorumlu federal milletvekillerini Kongre’de ziyaret etti.

Türk dostlarının ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Ohio Milletvekili  Steve Chabot “ Türk dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları çalışmalardan dolayı onlarla gurur duyuyoruz.” dedi.

TASO Başkanı Serkan Aykan ziyarette Türkiye ile Amerika arasında özellikle son on yıldır ilişkilerin artırılması için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Aykan, faaliyetlerinin Amerikalı idareciler tarafından takdir edilmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bir diger Ohio milletvekili Steve Stivers, Türk dostlarının ziyaretlerinden memnun kaldığını dile getirerek, eyaletlerinde farklı milletler arasında kurdukları kültürel bağlardan dolayı TASO ve AATS yetkililerine teşekkür etti.

Ahıska Türkü Hasan İskandar ABD`nin Ahıskalıları mülteci olarak kabul ettiğini hatırlatarak kendileri için buranın artık ikinci vatan olduğunu dile getirdi. Ziyaret heyetinde bulunan İskandar, halkimizin problemleriyle yakından ilgilenen vekillere hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, Ahıska Türkleri’nin bu çabaları unutmayacağını söyledi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.