Niagara Vakfı’ndan Chicago’da iftar

Niagara Vakfı’ndan Chicago’da iftar

Niagara Vakfı’nın Türk Amerikan Toplumu Chicago ile ortaklaşa düzenlediği geleneksel Ramazan iftari Cumartesi akşamı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Chicago Niagara Vakfı tarafından organize edilen, Türk Amerikan Toplumu (TAS) Chicago’nun ev sahipliği yaptığı iftar yemeği toplumun bir çok kesimi tarafından yoğun ilgi gördü. Farklı din ve kültürlerden yaklaşık 130 kişinin katılımıyla gerçekleşen yemek Niagara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aydoğan’ın konuşmasıyla başladı.

Programda hukuk ve teoloji profesörü Azam Nizamuddin’in Ramazan ruhu ve orucun önemi üzerine yaptığı konuşma dinleyenlerden büyük beğeni topladı.

Nizamuddin, Müslüman Amerikalılar için Ramazan’ın anlamı ve öneminden bahsederek kendi ailesi ile Amerika’da Ramazan’ı nasıl geçirdiğinden bahsetti.

Konuşmanın ardından ebru sanatcisi Sevim Sürücü’nün canlı olarak yaptığı ebru gösterimi izleyenlerden büyük beğeni gördü. Gösterim sırasında Türk geleneksel sanatlarından olan ebrunun önemi ve kültürel altyapısı üzerinde duruldu.

Canlı olarak okunan ezanın ardından davetliler geleneksel Türk yemekleriyle iftar yaptı.

Yemek sırasında masalarda oynanan “hangi din tahmin et” adlı oyun davetlilere bir çok dinin bilinmeyen yönlerini tanıma fırsatı sundu.

Yemeğin akabinde gerçekleştirilen canlı ney dinletisiyle güzel dakikalar yaşayan davetliler dini ve kültürel açıdan Ramazan’ın İslam’daki yerini daha yakından tanıyarak farklı din ve kültürden bir çok insanla tanışma imkanı buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.