Niagara Vakfı ödülleri sahiplerini buldu

Niagara Vakfı ödülleri sahiplerini buldu

Amerika Birleşik Devletleri’nin orta batısında yer alan 11 eyalette faaliyet gösteren Niagara Vakfı, Ohio eyaletinin başkenti Columbus’ta bir ödül töreni düzenledi.

Ana hedefi eğitim ve diyalog olan vakfın gelenekselleşen ödül törenine seçkin bir davetli kitlesi katıldı. Çok sayıda milletvekili, akademisyen ve din adamlarının iştirak ettiği program 3 saat sürdü. Gecenin açılış konuşmasını Niagara Vakfı’nın Ohio yetkilisi Serkan Aykan yaptı.

Vakfın farklı kesimlerden insanların bir araya gelmesini hedeflediğini belirten Aykan, din , dil, millet far ketmeden yüksek insani değerlerin ön planda tutulduğu bir hedefe doğru yürüdüklerini dile getirdi.

Ödül törenine vakfın yaptığı çalışmaları anlatan bir filmle devam edildi. Vakfın bu yılki ödülleri dört dalda sahiplerini buldu. Yılın başarılı siyasetçisi ödülünü Ohio Eyaleti İçişleri Bakanı Jon Husted aldı.

Jon Husted, Niagara Vakfı’nın ödülünü almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve Türk girişimciler tarafından desteklenen vakfın çok büyük hizmetler yaptığını belirtti.

Vakfın sorumluluk ödülü Nationwide Çocuk Hastanesi’ne verildi. Vakfın eğitim ödülü ise Capital Üniversitesi’nin oldu. Ödülü Capital Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Denvy Allen Bowman teslim aldı. Vakfın, Global Vizyon Ödülü Columbus Kardeş Şehirler Kurumu’na verildi.

Programın kapanış konuşmasını ünlü akademisyen emekli Profesör Hayrani Öz yaptı. Hayrani Öz, “Barış, özgürlük, diyalog herkes içindir” dedi. Aynı masada biraya gelmenin çok önemli olduğunu belirten Öz, “Niagara Vakfı bu misyonu çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir” dedi.

Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi olan Niagara Vakfı, 2003 yılında Chicago’da faaliyete başlamıştı.

  Preferences § 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 – = Backspace   Tab q w e r t y u i o p [ ]   Return     capslock a s d f g h j k l ; ‘   shift ` z x c v b n m , . / shift     English     Deutsch   Español   Français   Italiano   Português   Русский   alt alt     Preferences

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.