Niagara Vakfı Michigan 2013 Barış ve Diyalog ödülleri sahiplerini buldu

Niagara Vakfı Michigan 2013 Barış ve Diyalog ödülleri sahiplerini buldu

Niagara Vakfı’nın Michigan’da bu sene üçüncüsünü düzenlediği ödül programı çok sayıda seçkin misafirin katılımı ile gerçekleşti.

 

01ma1Gecenin sunuculuğunu Detroit Free Press yazarı ve CBS TV yapımcılarından Carol Cain yaptı. Embassy Suites otelinin balo salonunda gerçekleşen geceye birçok siyasetçi, dini lider ve eyaletin önde gelen isimleri iştirak etti.

Törende dört farklı alanda üstün başarılar ve hizmetler göstermiş kişiler ve kurumlar ödüllendirildi. 

Niagara Egitim ödülü bu yıl Michigan State Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Donald E. Heller’e verildi. Eğitim fakültesinin eyalete yaptığı katkıların hatırlatıldığı kısımda öğretim üyelerinin fedakarlıkları dile getirildi.

 

Niagara Barış ödülü Michigan eyaletinde faaliyet gösteren dinlerarasi diyalog kurumu olan Interfaith Leadership Council Başkanı Robert Brutell’e verildi. Ödülünü Warren Belediye Başkanı  James Fouts’un elinden alan Brutell, “Niagara Vakfı  her zaman  insanların bir arada yaşayabilmesi adına yollar bulmak için çalışıyor. Bu hepimizin hayatındaki önemli bir projedir. Günümüzün dünyası çok farklılık ve çeşitlilik barındırmakta ve Niagara bu vazifeyi yerine getirmektedir.” dedi.

 

Niagara Medya ödülü Detroit Free Press gazetesi yazarı Rochelle Riley’e verildi. Riley, “Niagara Vakfı ile bağımın oluşmasından ve ödül almış olmaktan son derece onur duydum. Çünkü onlar barışçıl ve birleştirici işler yapıyor. Bu çabalar çoğaltılmayı ve kutlanmayı hak ediyor ve ben buna yardımcı olmaktan büyük heyecan duyuyorum dedi. Ödülü takdim eden Southfield Belediye Başkanı Brenda Lawrence ise “Niagara Vakfı’nın yaptığı şey insanları biraraya getirerek barış ruhuyla diyalog oluşturmak ve ben bunu destekliyorum. Ayrıca bu çabanın bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum” dedi.

 

01maNiagara Halka Hizmet ödülü ise Michigan’ın önde gelen yardım kuruluşlarından Gleaners Community Food Bank uygun görüldü. Kurum adına ödülü alan Başkan DeWayne Wells, eyaletin içerisinden geçtiği zor dönemlerin atlatılmasında kendi kurumu ve Niagara Vakfı’nın katkılarının altını çizdi. Niagara Vakfı tarafından bu yılki Topluma Hizmet Ödülü için seçilmek ve diğer adaylar arasında yer almaktan büyük bir onur duyduğunu söyledi.

 

Geceye iştirak edenlerden Michigan Eyalet Senatörü Steven Bieda,”Eyaletimizde Niagara gibi kurumlara daha çok ihtiyacımzı var ve sayılarının çoğaltılması lazım.” diyerek konuşmasına şöyle devam etti. 

“Son bir kaç yıldır Niagara Vakfı’nı tanıyorum. Eyalet meclisinde bir kaç programa katılma fırsatım olmuştu. Vakfı tanıdıkça Türkiye’ye düzenlenen geziye de davet edildim ve Türk halkının misafirperverliğinden çok memnun oldum. Gerçekten bu büyük vakfın amacını çok iyi anladım. Niagara dünya barışı ile farklı kültür ve toplumlar arasındaki karşılıklı anlayışları geliştirmek için çalışıyor. Niagara gibi vakıflara sadece bu ülkede değil bütün dünyada ihtiyaç var. Çünkü çok güzel işler yapıyorlar. Bu güzel organizasyona dahil olduğum için herkese teşekkür ederim.” dedi.

 

Gece hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.