New York Kongresi’nden Washington’a Türkiye mektubu

New York Kongresi’nden Washington’a Türkiye mektubu

New York Eyalet Kongresi,  ABD federal milletvekilleri ile senatörlerini Türkiye’de artan otoriter eğilime yönelik harekete geçme çağrısı yaptı.

New York Eyalet Kongresi üyesi 72 senatör ve milletvekili tarafından ortak kaleme alınan mektupla, Türkiye’de devam eden anti-demokratik gelişmelerden duyulan rahatsızlık dile getirildi.

Kongre’nin kaleme aldığı mektupta, basın hürriyetine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AKP hükümetinin saldırılarının devam etmesi ve Bank Asya’ya yönelik gasp eylemi kınandı.

Mektupta, BBDK’ın ülkenin en büyük ulusal bankalarından olan Bank Asya’ya el koymasına, Erdoğan’ın kendisi ve AKP’yi eleştiren basına yönelik sansür politikalarının son bir ayda hız kesmeden devam ettirmesine dikkat çekildi.

Teşebbüs hürriyeti, ifade özgürlüğü ile hukuk ihlallerinin Türkiye’de iktidar tarafından sürdürüldüğü aktarılan mektupta, ‘’Son dönemlerde Türkiye’de Meclis tarafından çıkarılan yasalar, birey hürriyetlerine yönelik ihlallerin yapıldığını kanıtlamakta ve bu da ülkede demokrasinin geleceği adına endişelerin ciddi şekilde artmasına yol açmakta. Hür girişim, basın ile birey hak ve hürriyetlerine yönelik yapılan tacizler tüm Türk halkının refahını tehdit etmekte’’ ifadelerine yer verildi.

”ARTAN OTORİTER EĞİLİM TÜRKİYE’NİN ABD VE NATO ÜYELİĞİ İÇİN TEHDİT”

Washington DC’de bulunan 453 federal milletvekili ile 100 senatöre gönderilen mektupta şunlar yazıldı; ‘‘Demokrasiye yönelik bu son saldırılara rağmen, Türkiye’nin bölgede ABD’nin güçlü bir müttefiği ve destekleyicisi. Türkiye, NATO’nun bir üyesi olarak katkıda bulunmaya devam ediyor. Ancak, yöneticilerde artan otoriter eğilim bahsedilen olaylar ve Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri ile arasındaki dostluğu zayıflatma yolunda tehdit oluşturmakta, NATO’daki istikrarlı ortaklığına yönelik endişeleri artırmakta.’’

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.