New York iftar çadırını sevdi, bu yıl da açılıyor

New York iftar çadırını sevdi, bu yıl da açılıyor

Ramazan ayının bereketi New York’ta da birçok iftar etkinliği ile devam ediyor. Bu etkinlikler içinde en dikkat çekeni ise bu yıl 12. defa açılacak olan “Queens İftar Çadırı.”

Cuma günü açılacak olan iftar çadırı 3 gün süre ile açık kalacak. İftar çadırına geçen yıllarda toplumun her kesiminden insanların katıldığı gibi farklı inanç mensuplarının da buluşma adresi olmuştu.

Queens Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) girişimi ile açılan “İftar Çadırı” her yıl binlerce insana ev sahipliği yapıyor. Bu senede 2 bin dolayında insanın çadıra gelmesini beklediklerini belirten Queens TCC Müdürü Selim Özçicek, “Üç gün açık kalacak olan iftar çadırımız her yıl olduğu gibi yine herkesimden, her inançtan insana açık olacak. Üç gün süre ile daha önceki yıllarda olduğu gibi 2 bin dolayında insanın katılmasını bekliyoruz” dedi.

İftar çadırı açmakla hem Anadolu’nun değerlerini hem de İslam’ın barış, sevgi ve paylaşım dini olduğunu anlatmak olarak ifade eden Özçicek şöyle devam etti, “Gayemiz yalnızca toplumun ileri gelenlerine değil her kesiminden insana inandığımız değerleri hakkı ile anlatabilmek. Ayrıca burada yaşayan Türklere ve diğer milletten olan Müslümanlara Ramazan ayının manevi havasını biraz da olsa yaşatabilmek.”

Geçen yıllarda olduğu gibi bu senede iftar çadırına yerel, federal milletvekilleri ile yerel yöneticilerin de katılması bekleniyor.

SUFİ MÜZİK VE SEMAZENDE ÇADIRDA OLACAK

İftar çadırı üç gün süre ile geçen yıl olduğu gibi yine New York’un Queens ilçesinin Sunnyside yerleşkesinde açılacak. Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri iftar verilecek olan çadır herkese açık olacak. İftar çadırı gelenlere yalnızca yemek değil müzik ziyafeti de verilecek. Sufi müziğinin New York’ta tanınan isimleri sahne alacak. Yine etkinlik kapsamında semazen gösteri yapılarak Ramazan ayının manevi yönü de katılımcılara aktarılacak.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.