New Jersey’de Kur’an bülbülleri gönülleri fethetti

New Jersey’de Kur’an bülbülleri gönülleri fethetti

ABD’de hizmet veren North East Islamic Center (NEICC) “haftasonu ve okul sonrası” bölümünde Kur’an-ı Kerim eğitimi verdiği öğrenciler arasında ‘Kur’an Okuma’ yarışması düzenledi.

Ülkenin Kuzey Doğu eyaletlerinde yaşayan 730 öğrenci arasında yapılan ön elemelerle 24 öğrenci, Kur’an-ı Kerim’i hem yüzünden hem ezberden okuyarak seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Fairleigh Dickinson Üniversitesi’nin Wilson Oditoryumu’nda düzenlenen ödül töreninde öğrencilerin yanısıra çok sayıda öğrenci velisi de hazır bulundu. İlkokul birinci sınıf ile lise birinci sınıf aralığında okuyan öğrenciler, düzgün kıraatları ile velilerin takdirini topladı.

kuran1Yarışmaya katılan ilkokul öğrencilerinin bazı sureleri ezberden okumaları dikkat çekti.

Ezan okunarak başlanan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve öğrencilerin Kuran-ı Kerim okumaları ile devam etti.

Gecenin anlam ve önemini anlatan ilahiyatçı İsmail Büyükçelebi asrımızda çocuklara verilebilecek en değerli şeyin Kur’an-ı Kerim öğretmek olduğunu anlattı.

Büyükçelebi, “Yani çocuklarımıza vereceğimiz en güzel şey başta Kur’an-ı Kerim öğretmek, iman esasları ve İslamı öğretmek” dedi. Günümüzde her Müslüman’ın, dini bir ilahiyatçı gibi bilmesi gerektiğini anlatan Büyükçelebi, “Hocamız bu asırda dinimize hizmet edecek herkesin mesleği ne olursa olsun, ilahiyatçı olmasalar bile ama bir ilahiyatçı kadar dini bilmesi gerekiyor diyor. Bu hedefe göre hareket etmemiz gerekir” diye konuştu.

ABD’de insanların eğitimli olduğundan dolayı insanlar olaylarla ilgili Kur’an, ayet ve hadis soruyorlar diyen Büyükçelebi, bunlar için hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı. Çocukların Kur’an-ı Kerim öğrenebilmesi için hoca-veli ilişkisinin önemine değinerek, “Hoca-veli işbirliğini takip edersek, bu çocuklar bizim gibi ilahiyatçıları çok daha geride bırakacak” diye konuştu.

kuran2Dereceye giren öğrencileri ödüllerini veren Tefsir Profesörü ilahiyatçı Prof. Dr. Suat Yıldırım, çocukların Kur’an-ı Kerim okuyup ilahileri söylemesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

Prof.Dr Yıldırım, yeni neslin Kur’an öğrenmesinin önemine dikkat çekerek, “Bugün çok  güzel bir gece geçirdik. Asıl kutlama dediğimiz bir hadise yaşadık böyle mübarek geceleri en güzel şekilde kutlamak nasıl işte böyle. Yeni nesli böyle güzel şekilde hazırlamak Kur’anla, ilahilerle, İslamla, doğru olarak program hazırlayarak bu geceler zenginleşir. Biz şimdi bunu yaşadık” dedi.

Yeni neslin, güzel yetiştiğini ve buna şahit olduklarını vurgulayan Prof. Dr Yıldırım “Allahü teâlâ, onların önünü açık etsin, onları İslam ile, İslam’ı onlarla kuvvetlendirsin. Bu güzelliklere vesile olan değerli büyüklerimize mürşitlerimize, değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlkokul öğrencileri (1 ve 2.sınıf) arasında Kuran-ı Kerim’i ‘yüzünden okuma’ kategorisinde Berrin Yaşar birinci, Mesude Ersöz ikinci, Bülent Ülker ise üçüncü olmayı başardı. İlkokul (3,4 ve 5.sınıf) kategorisinde ise Yavuz Er birinci, Neziha Ülker ikinci, Yazmurat Aydoğdu üçünücü oldu. Aynı katagoride ortaokul öğrencileri arasında ise Yusuf Öztürk birinci, Hasan Şentürk ikinci, Ömer Faruk Yürekli ise üçüncü olmayı başardı. Özel yetenek Ezber (10 sayfa) kategorisinde yarışan öğrenciler arasından ise Esra İdil birinci, Mina Türkyolu ikinci, Süheyla Tozan üçüncü oldu. Aynı kategorinin ilahi-şiir kısımlarında ise Meryem Saraç birinci, Meryem Çelenli ikinci, Zeynep Ağırman üçüncü oldu.

İlkokul öğrencileri Ezber kategorisinde (1 ve 2.sınıf) arasında Hikmet Tatlı birinci, Hakan Aydoğdu ikinci, Erkam Durmaz üçüncü oldu. 3-4-5.sınıflarında ise Etka Bayraktar birinci, Rıdvan Erkan ikinci, Rafia Keskin üçüncü oldu. Aynı kategorinin 6-7-8.sınırları arasında ise Sueda Akhoroz birinci, Betul Aksu ikinci, Selma Saylev ve Saadet Keskin üçüncü olma başarısını gösterdi.

Dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrencilere verilen ödüllerle program sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.