New Jersey Türk Kültür Merkezi’nden öğrencilere Türkiye’yi aratmayan iftar

New Jersey Türk Kültür Merkezi’nden öğrencilere Türkiye’yi aratmayan iftar

Amerika genelinde hizmet veren Türk Kültür Merkezleri Ramazan orzganizasyonlarına birbirinden güzel aktivitelerle başladı. Ana vatanından binlerce kilometre uzakta yaşayan Türkler eski Ramazanları Amerika’da doğup büyüyen genç nesillere yaşatarak aktarmaya çalışıyor.

New Jersey Türk Kültür Merkezi’nde de Ramazan coşkusu Türkiye’yi aratmayacak şekilde yaşanıyor. Geleneksel olarak düzenlenen iftar yemekleri her geçen yıl daha fazla ilgi toplayarak büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftasonu verilen iftar yemeğine Amerikada doğup büyümüş Türk çocukları katıldı. Çocuklar eski Ramazanlarda yapılan Osmanlı şerbeti, mahya ışıkları, kağıt helva ve Osmanlı kıyafetleriyle eski Ramazan gelenek ve göreneklerini inceleme fırsatı buldu.

İftara katılan öğrencilerden Türk Okulu Pioneer Academy altıncı sınıf öğrencisi Süheyla Tozan Türkiye’de hiç Ramazanı yaşamadığını, Türk Kültür Merkezinin düzenlediği iftar programları sayesinde Türkiyedeki Ramazan heyecanını Amerika’da yaşadığını ifade etti. Bu yıl ilk defa ailesinden uzakta Amerika’da Ramazanı yaşayan Zehra Dündar ise toplu iftarlar vesilesiyle oluşan Ramazan ortamının aynen Türkiye’deki gibi olduğunu, Türkiyede ramazan yaşayamayanlar için bu iftarların büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.