Küçük yaştaki öğrenciler, projeleri ile Peygamber Efendimiz’i anlattı

Küçük yaştaki öğrenciler, projeleri ile Peygamber Efendimiz’i anlattı

New Jersey Türk Kültür Merkezi (TCC) öğrencileri Peygamber Efendimizi (SAV), yaptıkları projeleri ile tanıttı.

kultur merkezi3Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan ‘Siyer Fuarı’ kapsamında bir araya gelen öğrenciler, Hz. Muhammed’i (SAV) ve döneminde yaşanan olayları maketlerle tanıttı.

24 öğrenci, Peygamber Efendimiz’in (SAV) müşriklere gösterdiği mucizelerinden, hayatını nasıl idame ettirdiğine kadar birçok farklı konuda hazırladıkları çalışmaları sergiledi.

TCC New Jersey gönüllüleri tarafından oluşturulan bir heyet, projeleri inceleyerek en iyi çalışmaları ödüllendirdi.

Öğrencilerin birbirinde güzel çalışmalara imza attıklarını belirten jüri üyelerinden Vedat Alp, puanlandırmada çok zorlandıklarını söyledi.

Çocukların Peygamber sevgisini projelere çok yansıttığını belirten Alp, “5-8 yaş aralığındaki çocukların kendi çaplarında hazırladıkları projeler çok güzel olmuş. Çok iyi hazırlandılar, derslerine iyi çalışmışlar. Özellikle sunumlarını çok güzel yapmışlar. Bu çalışmalar çocukların bu yaşta Peygamber Efendimiz’i (SAV) tanıyıp çok sevdiklerini gösteriyor. Hepsini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Proje koordinatörlerinden Tevfik Müezzin, TCC olarak küçük yaşlardaki çocukların Peygamber sevgisini ve kendisini tanıtabilmek için ‘siyer fuarı’ düzenlediklerini söyledi.

Proje sayesinde Peygamber Efendimiz (SAV) ve sahabilerin yaşadığı güzide hayatı çocuklara aktarıp daha kalıcı hale gelmesini amaçladıklarını belirten Müezzin, “24 farklı öğrenci birbirinden farklı ve orjinal projeler üretti. Çocuklar projeleri hazırlarken, Efendimiz ve dönemi ile ilgili araştırma yapıp öyle hazırlandılar.

kultur merkezi1Bu sayede öğrenciler küçük yaşta Peygamber Efendimiz’i (SAV) tanıma fırsatı buldular. En iyi projeleri ödüllendireceğiz.” şeklinde bilgi verdi.

Proje hazırlayan öğrencilerden Emir Uranlı, Peygamber Efendimiz’in (SAV) bir müşrike gösterdiği “Yürüyen Ağaç” mucizesini yansıttı. Uranlı, yaptığı maketlerle, bir ağacın Efendimiz’in isteği üzerine kökleri ile birlikte yürüdüğünü anlattı.

Bir başka öğrenci Hamza Özcan ise, Peygamber Efendimiz’in (SAV) soyağacını hazırlayarak dereceye girmeye çalıştı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.