New Haven’da Dinlerarası Diyalog’da yeni grup

New Haven’da Dinlerarası Diyalog’da yeni grup

Farklı inanç ve kültürlere sahip insanların yoğunluğuyla bilinen New Haven şehrinde, ‘Barış Adaları Enstitüsü’ aracılığıyla dinlerarası diyaloğu temsil eden ‘Sisters in Spirit’ adlı yeni bir grup kuruldu.

İçinde akademi, ticaret, sağlık sektörü ve nice farklı özgeçmişe sahip kadınların bulunduğu Sisters in Spirit grubu Kasım ayında ikinci toplantılarını Barış Adaları Enstitüsü’nün New Haven’deki ofisinde gerçekleştirdi.

Toplantıya Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve Pentaist inançlara sahip kadınlar katıldı. “Her inanca ait kutsal veya manevi değeri olan bir simge” konu başlığı altında beraberlerinde getirdikleri eşyaları paylaştı.

Manevi değere sahip olduğu inanılan bir taş, Hıristiyanlık dinine ait ilahi ezgi kitapları, dünya bayrağı, Yahudilikte Roşhahanaş’da kutsal kabul edilen ve gelecek senenin tatlı geçmesi duasını anlatan elma ve bal, İslam dini için de seccade, tespih ve Cevşen tanıtılıp anlatıldı.

Aylık toplantılarıyla dinlerarasi diyaloğa katkı sağlamayı hedefleyen Sisters in Spirit grubu Aralık ayındaki toplantılarında buluşmak üzere ayrıldı.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.