New Hampshire’daki kütüphanelerde Kurban Bayramı etkinliği

New Hampshire’daki kütüphanelerde Kurban Bayramı etkinliği

Manchester, New Hampshire’da bulunan Türk Kültür Merkezi şehir civarındaki 7 ayrı kütüphanede Kurban Bayramı ve Türk kültürünü anlatan standlar açtı.

Kütüphanelere bu bayram ve kültür merkezi hakkında özet bilgi verilerek toplumun bir parçası olamak istendiği ve Türklerin kendilerini ifade etme konusunda istekli olduğu belirtildi.

kütüphaneMüsait camekanlı bölgesi olan bütün kütüphaneler bu isteği sevinerek kabul ettiler. Amerika’daki kütüphanelerin tek görevi kitap ödünç vermek olmadığı, insanların iletişim kurmasına yardımcı olmak ve toplumları bir araya getirmek olduğu için dini bir bayram da olsa bir ay boyunca ücretsiz olarak tanıtım yapılmasını severek kabul ettiler.

Ayrıca kültür merkezinde yapılacak olan Baklava-Kahve saatlerinin de reklamı bu bir ay boyunca yapılmış oldu.

kütüphaneEl işi nakış, kahve seti, el yapımı vazo gibi Türk kültürünü anlatan eşyaların yanında kısa ve öz olarak İslam nedir, Allah kimdir, Şükran günü ve Kurban Bayramı’nın ortak paydaları nelerdir gibi özet bilgiler de paylaşıldı. Kültür merkezinin websitesi ve beğenilen bazı dergi ve kitaplarda sergilendi.

Özellikle Şükran Günü, Cadılar Bayramı ve Yılbaşındaki yoğun reklamlardan önce çocuklara Türk ve İslam değerlerinin de anlatılması için kütüphaneler gibi halka açık yerlerde standlar açılmasını istediklerini belirten kültür merkezi yetkilileri, “Böylece bizim değerlerimizin kabul gördüğünü ve topluma ait bir parça olarak kabul edildiğini hissetmelerinin önemli olduğunu düşünüyoruz” dediler.

Standların açık olduğu kütüphaneler ise, Bedford, Derry, Manchester, Merrymack, Hookset, Concord ve Nashua.

Yetkililer benzer bir etkinliğin Nisan-Mayıs aylarında Kutlu Doğum programı altında yapmayı planladıklarını belirtti.

kütüphane

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.