New Hampshire Kongresi’nde düzenlenen ‘Türk Günü’ programına 100’ün üzerinde milletvekili ve senatör katıldı

New Hampshire Kongresi’nde düzenlenen ‘Türk Günü’ programına 100’ün üzerinde milletvekili ve senatör katıldı

New Hampshire Eyalet Meclisi’nde bu yıl 3.sü düzenlenen ‘Türk Günü’ programına 100’ün üzerinde senatör ve milletvekili katıldı.

Eyalet senatör ve milletvekillerinin yoğun ilgi gösterdiği programın açılış konuşmasını Senato Azınlık Lideri Sylvia Larsen yaptı. Geçtiğimiz yıl New Hampshire Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen bir programı kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Senatör Larsen, tecrübelerini Kongre üyeleri ile paylaşırken, Türkiye halkının misafirperverliğinden çok etkilenlendiğini söyledi.

DSC04602New Hampshire Eyaleti Valisi Maggie Hassan ve Meclis Başkanı Terie Norelli’nin ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ dolayısıyla birer bildiri ve takdirname gönderdiği programda, milletvekilleri Pam Tucker, Al Baldasaro, Larry Phillips ve Jeff Goley de kısa birer konuşma yaptı.

Etkinliğin en ilgi çeken yönlerinden biri de, geçtiğimiz yaz Türkiye’ye giden milletvekili Mario Ratzki’nin Türkçe olarak yaptığı konuşma oldu. Aksanlı Türkçesi ile davetlileri selamlayan Ratzki, Türk-ABD ilişkilerini hem devlet hem de halk bazında gelişmesi için çaba gösteren New Hampshire Türk Kültür Merkezi’ne takdirlerini bildirdi. Milletvekili ayrıca Kültür Merkezi’nin eyaletlerinde kısa sürede isminden söz ettirmeyi başardığı ve farklı toplumlar arasında dostluk köprüleri kurduğunu söyledi.

 

Yüzlerce davetlinin katıldığı programın yemek sponsorluğunu Mediterrano Restaurant üstlenirken misafirler Türk mutfağının birbirinden güzel yemeklerini tatma fırsatı buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.