Nassau Bölge Yöneticisi Mangano’dan müslümanlara iftar

Nassau Bölge Yöneticisi Mangano’dan müslümanlara iftar

New York’un Nassau Bölge Yöneticisi Edward P. Mangano Long Island’da yaşayan müslüman toplumuna iftar yemeği verdi. Valilik binasında verilen iftara, Long Island’da bulunan, başta Türk olmak üzere çok sayıda müslüman toplumu katıldı. Long Island Türk Kültür Merkezi’nin (TCCLI) büyük katkıda bulunduğu iftar yemeği öncesi gerçekleşen programda Kur’an-ı Kerim okundu, Ramazan ayının önemi anlatıldı.

Programa katılan Kuzey Doğu İslami Toplum Merkezi Başkanı İbrahim Sayar, katılımcılara ‘İslam’da Ramazan’ konusunu anlattı. Ramazan ayında müslümanların imsak vakti ile güneşin batışına kadar geçen süre içinde hiç birşey yemediğini belirten Sayar, bu mübarek ayda müslümanların sadece fiziki olarak değil, ruhen de kendilerini sınırlandırdıklarını söyledi. Oruç tutmanın Allah’ın müslümanlara bir emri olduğunu hatırlatan Sayar “Müslümanlıktan önce de insanlar oruç tutuyorlardı. Yani müslümanların dışındaki insanlar da oruç tutar. Hemen hemen bütün kültürlerde oruç tutuluyor. Ama müslümanlar, Allah’ın bir emri olduğu için oruç tutuyor. Oruç tutmanın vücuda faydası ise insanlara verilmiş bir artıdır.” dedi. Sayar, Ramazan’ın  Allah’ın verdiği nimetlere şükretme ayı olduğunu belirterek “Bu ayda insanlar, Allah’ın kendilerine verdiği nimetlerden dolayı şükürde bulunur. Allah’a teşekkür eder. İnsan kendisine sunulan nimetlerin kıymetini daha iyi anlar.” diye konuştu.

İftar programına katılan New York Milletvekilleri David McDonough, müslümanların ve özellikle TCCLI’ınn Amerikan kültürüne büyük katkısı olduğunu belirterek “İftar yemeğinde bulunmaktan son derece mutlululuk duyuyorum. Cemiyetlerin bu şekilde bir araya gelmesi çok önemli. Organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.”dedi.

Birbaşka New York Milletvekili Tom McKevitt’de toplumun önemli bir parçası olan müslüamanların iftar yemeğine katılmanın kendisini son derece mutlu ettiğini belirtti. Long Island’da yaşayan insanlara ellerinden geldiğince destek vermeye çalıştığını kaydeden McKevitt “Sizler toplumumuzun önemli üyelerisiniz. Bugün burada birçok cemiyetten insanı bir arada görebiliyorum. Birlik ve beraberlik içinde olmak çok güzel. İftarı organize edenleri tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Programda aralarında TCC üyeleri Alparslan Akdoğan ve Menekşe Aktan’ın da bulunduğu sivil toplum örgütü gönüllülere ‘Takdirname’ verildi.

Katılımcılar daha sonra ezanın okunmasıyla iftarlarını açtı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.