Nashville’de ‘Geleneksel Barış ve Diyalog, Eğitim ve Halka Hizmet Ödülleri’ sahiplerini buldu

Nashville’de ‘Geleneksel Barış ve Diyalog, Eğitim ve Halka Hizmet Ödülleri’ sahiplerini buldu

Atlantic Enstitüsü Tennessee Şubesinin, Nashville şehrine düzenlediği ödül gecesinde ‘Geleneksel Barış ve Diyalog, Eğitim ve Halka Hizmet Ödülleri’ sahiplerini buldu.

Her yıl Kasım ayının ikinci haftasında düzenlenen program bu yıl şehrin tarihi mekanlarından Hermitage Hotel’de geröekleşti. Program, Tennessee eyaletinin Senatör, milletvekili, akademisyen, din adamı, medya ve sanat temsilcilerinin de aralarında olduğu davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Programda söz alan Atlantic Ensitüsü Danışma Heyeti Başkanı Ron Messier,  törenin yapılma amacının, eyalet genelinde iyi liderlik vasıfları sergileyen, topluma hizmet eden, eğitime ve barışa katkı sağlayan kişi ve kurumları ödüllendirmek, onları toplumun nazarına sunmak ve bu güzel değerlerin toplumda yer bulmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Messier, bu yıl eyalette ‘Eğitim’, Topluma Hizmet ve ‘Barış ve Diyalog’ alanlarında toplam 3 kategoride ödüllerin sahiplerine sunulacağını söyledi.

Programda söz alan bir diğer konuşmacı Dr. Mustafa Gökhan Şahin ise konuşmasında; nezaket, karşılıklı saygı ve diyaloğun öneminden bahsetti. Medeniyetlerin gelişme, tekamül ve bu gelişmeyi muhafazasında değişik anlayışlar arsında diyaloğun şart olduğunu, iyi ve sağlıklı bir diyalog için de karşılıklı saygı ve nezaketin önemli olduğuna vurgu yaptı. Nezaketin en önemli göstergesinin ise Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ifadesiyle “Konuma Saygı” ve “Herkesi Kendi Konumunda Kabul” anlayışının önemli olduğunun altını çizdi. Ayrıca Dr. Şahin Turkiye ve Amerika arasındaki Sivilizasyon ve Demokrasi bağlarının tarihi gelişimini günümüzden örnekler vererek anlattı.

Konuşmanın ardından yenilen yemeğe ebru sanatçısı Yeliz Yücekul hanımefendinin ebru gösterisi eşlik etti. Suyun renklerle buluşması katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

Daha sonra geçilen ödül töreninde, Atlantic Özel Eğitim Ödülü, “Tennessee Promis” (Tennessee Söz Veriyor) programını meclisten geçirerek eyalette lisans eğitiminin ilk iki senesinin bedava olmasını sağla Vali Bill Haslam’a verildi.

Bir diğer eğitim ödülünün sahibi ise Prof. Dr. Ronald Messier oldu. 1970’ten beri eğitim dünyasında çeşitli hizmetler sunan ve Middle Tennessee Devlet Üniversitesinde öğretim görevlisi ve arkeolog olan Prof Messier, ödülünü alırken bir konuşma yaptı. Prof Messier, “2001 yılı 11 Eylül saldırılarından sonra her Amerikalı gibi ben de derin bir şok yaşadım. İlk bir kaç gün bu olayın üzerimde oluşturduğu üzüntüyü yenmeye çalıştım. Müslüman’ların aslında böyle olmadığını, bunu yapanların Müslümanlıkla bir ilişkisinin olamayacağını bir şekilde insanlara anlatmaya karar vermiştim. Ama nasıl? Derken karşıma bu kurumun insanları çıktı ve onların sayesinde Sayın Fetullah Gülen ve onun teşvik ettiği diyalog faaliyetleri ile tanıştım. Ve sonra karar verdim. Evet bu insanlar aslında benim aradığım çözümle dünyaya açılmışlar. O tarihten itibaren onlarla irtibatımı devam ettirdim ve bundan sonra da onlarla çalısmaya devam edeceğim.” dedi.

Barış ve Diyalog Ödülü ise Prof Dr. Klint Alexander’a verildi. Birleşmiş Milletler Tennessee başkanı olan Dr. Alexander, eyalet genelinde toplumsal barışın, kültürler ve milletler arası diyaloğun pekiştirilmesi alanında yapmış olduğu çalısmalarla biliniyor.

Topluma hizmet ödülü ise yaklaşık 123 bin gönüllü ile Tennessee eyaleti genelinde ihtiyaç sahibi, evsiz ve yardıma muhtaç insalara yardım eden Hands on Nashville organizasyonunun başkanı Brian Williams’a verildi.

 

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.