Montana Meclisi’nde Türkiye rüzgarı

Montana Meclisi’nde Türkiye rüzgarı

Batı Amerika Türki Konseyi (West America Turkic Council, WATC) tarafından Montana’da düzenlenen Türki-Amerikan dostluk yemeği eyaletin önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Meclis binasında düzenlenen yemeğe milletvekili ve senatörlerinin tamamına yakını katılırken, Montana Dışişleri Bakanı Linda McCullock ve eyalet başsavcısı Tim Cox da programda hazır bulundu.

montana-yemek

Türkiye’yi ilk kez geçtiğimiz yıl ziyaret etme fırsatı bulduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı McCulloch, gezi sırasında zamanın nasıl geçtiğini anlamadığını söyledi. McCullogh, ilk fırsatta Türkiye’yi tekrar ziyaret etmek istediğini belirtti.

Türki-Amerikan toplumunun dostluğuna büyük önem verdiğini kaydeden eyalet başsavcısı Tim Cox ise üniversite basketbol takımında milli basketbolcu Sinan Güler ile birlikte oynadığını ve kendisiyle iyi bir dostluk geliştirdiğini anlattı.

Programda bir sunum yapan WATC Başkanı Özkur Yıldız ise Anatolia Kültür Merkezi’nin Montana eyaletindeki faaliyetlerini anlattı. Türk-Amerikan ilişkilerine de değinen Yıldız, Türk öğrencilerin Montana Eyalet Üniversitesi’ne yoğun bir ilgi gösterdiğini ve okulda büyük bir Türk nüfusunun olduğunu belirtti.

Programa siyasiler ve WATC yetkililerinin yanı sıra Türk toplumunu temsilen işadamları ve akademisyenler de katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.