Michigan’daki festival Anadolu-Balkanlar ile Amerika arasında köprüler kurdu

Michigan’daki festival Anadolu-Balkanlar ile Amerika arasında köprüler kurdu

Balkan ve Anadolu insanını aynı etkinlikte buluşturan Michiagan 2. Uluslar arası Bahar Festivali yoğun katılımla, çoşku içinde gerçekleştirildi.

Michigan eyaletinde faaliyet gösteren Arnavutluk Kültür Klubü (Culturel Club), Balkan Amerikan Toplum Merkezi (Community Center), Bulgaristan Kültür Merkezi (Culturel Center), KUD Behar Detroit ve Michigan Turk-Amerikan Toplumu  (Society of Michigan) derneklerinin ortaklaşa düzenledikleri 2. Bahar Festivali Balkan Amerikan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Balkan ve Anadolu insanının yanında çok sayıda Amerikalı’da katılırken, festival aile ortamı sıcaklığına gerçekleşti.Çocukları ile etkinliğe gelen birçok aile, hem eş-dostları görmenin mutluluğunu hem de yeni dostlukların ilk temelinin atılmasının sevincini yaşadı.  

Farklı birçok milletten insanın bir araya geldiği festivalde yine Balkan ve Anadolu’ya ait yöresel folk oyunları ile müzikler katılımcıların büyük begenisini topladı. Festivale olan ilginin artması nedeniyle etkinliği organize eden dernek yetkilileri, haklı bir gururu yaşadıklarını söyledi. Organizasyon için uzun süredir çalışma yürütüklerini belirten dernek yetkilieri bu tür programların milletlerin kaynaşması adına çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Gençler arasında futbol turnuvası Anadolu ve Balkan insanlarının kanlarında adriyallerin yükselmesine neden olurken sahadaki heyecanı diğer katılımcılar döner, Boşnak kebabı ve diğer ülkelere ait yöresel yemekleri tadarak izledi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.