Michigan’da Güz Festivali

Michigan’da Güz Festivali

Michigan eyaletinin çok kültürlü ve çok dilli şehri olan Detroit, Albania Culturel Club, Balkan American Community Center(BACC),Bulgarian Culturel Center, Bosnian American Student Organization ve Michigan Türk Amerikan Derneği (TASM)’nin ortaklaşa düzenledikleri ve sıra dışı gösterilerin yer aldığı “Güz Festivali’ne ev sahipliği yaptı.

DSC 0796

Her yıl düzenlenen ‘Güz Festivali’ne bu yıl bir yenisi eklendi. Balkan Amerikan Culturel Center(BACC)‘in bahçesinde yapılan program için dev bir çadır kuruldu.Yaklaşık bin kisinin katıldığı festival’e misafirler tam puan verdiler. Program Balkan ülkelerine ve Turkiye’ye ait yöresel yemeklerin servis edilmesi ile başladı.

 

Festival geleneksel kostümleri ile dikkat çeken Balkan-Amerikan çocukların yöresel dansları ile devam etti.

 

Güz Festivali etkinlikleri kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlenirken, çocuklarda unutulmadı. Çocuklar festival alanına getirelen koyun, keçi, eşek, tavşan ve atlar ile eğlendi.

 

Tam bir karnaval havasında geçen etkinliklerde, futbol turnuvası da gerçekleştirildi. Yarışmada derece elde edenlere çeşitli hediyeler verildi.

DSC 0952

Bu yıl ilk kez ailesi ile birlikte programa katılan Alper Kızıltaş, yapılan etkinliğin çok güzel olduğu ve yurt dışından yaşayan Balkan-Amerikan ve Türkler için tanışma ve kaynaşma ortamı oluşturduğunu ve çocukların kendi kültürlerini öğrenmelerine imkan sağladığını söyledi ve programı düzenleyen derneklere teşekkürlerini iletti.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.