Mevleviler gönülleri fethetti!

Mevleviler gönülleri fethetti!

Amerika genelinde 7 farklı şehirde binlerce insanın katıldığı sema gösterisine imza atan Konya ve Kayseri Mevlevileri gönüllerde iz bıraktı.

Organizatör kuruluşlardan Raindrop Türkevi’nin Başkanı Mehmet Okumuş, ilgiden memnun kaldıklarını söyledi. Semazenlerin İslam dininde tasavvuf anlayışını, ibadet usullerini gözler önüne serdiğini aktaran Okumuş, “Bu tür kültür, sanat ve eğitim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Türkiyemizi ve değerlerimizi tanıtmaktan haz duyuyoruz. Bu liseden iki yüzü aşkın öğrenciyi Türkiye’de ağırladık. Daha fazlasını da götürmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Semazen grubunun ABD’deki 11 günlük turnesindeki en büyük ve renkli konserlerden diğeri de lisedeki gösteri sonrası Austin Riverbend Center’de gerçekleştirildi.

Center’daki gösteri öncesi George Washington Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ori Soltes’in Mevlana ve öğretilerini anlatan sinevizyon sunumu gösterildi. Ardından sahne alan hukuk profesörü Dr Jim Harrington Mevlana’nın ABD’de en çok okunan şairlerinden olduğunu hatırlatarak “Ben bu gösteriyi merkezinde, Konya’da izlemiş biri olarak, kıyafetlerinin ve hareketlerinin anlamını bilerek izleme zevkini yaşadım” dedi. Harrington semayı taklit ederek hareketlerin ne anlama geldiğini de anlattı.

Toplam 11 günlük turneleri boyunca Wichita, Kansas City, Lawrence, College Station, Jackson, El Paso ve Austin’de toplam 5 bin 500 biletli Amerikalıya mistik hava yaşattı.

Semazenleri izleyenler görüşlerini sosyal medyadan da paylaştı. Mevlana hayranı olduğunu belirten Raquel Merlo, Facebook hesabında yaşadıklarını paylaştı. Merlo, “Allah benim için çok iyi. Bu akşam diğer bir rüyam gerçekleşiyor. Bugün ben yeryüzündeki en mutlu insanım. Kendimi Allah’la ve Mevlana öğretileri ile irtibatlı hissediyorum. Şükürler olsun Allahım onları (dervişleri) benim ayağıma kadar getirdiğin ve kalbimi fazlasıyla haz ve sevgiyle doldurduğun için… Kesinlikle Rumi’yi seviyorum ve ben o sevgiliye aitim.”

Semazenleri izleyen Nicole Griffith, ‘’Okulumuza kadar gelip öğrenilerimiz böyle bir gösteriyi izletmek çok değerliydi.  Öğrencilerimiz çok sevdiler. Gönüllerinden geldiği gibi sorular sordular. Bizler çok şanslıyız bu imkanı yakaladığımız için’’ dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.