Maryland Dışişleri Bakanı, Türki Amerikan Birliği iftarına katıldı

Story Highlights

  • Maryland Eyaleti Dışişleri Bakanı John P. McDonough, TAA ve Rumi Forum tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
  • Wisconsin Senatörü Tammy Baldwin de gecede bir konuşma yaptı.

Maryland Dışişleri Bakanı, Türki Amerikan Birliği iftarına katıldı

Türki Amerikan Birliği (TAA) ve Rumi Forum’un ortaklaşa ev sahipliği yaptığı yıllık iftar yemeği, TAA genel merkezinde gerçekleştirildi. Maryland Dışişleri Bakanı John P. McDonough’un da konuk olduğu programa, senatör, milletvekili, diplomat ve akademisyenlerin bulunduğu yüze yakın davetli katıldı.

MD-Dışişleri-Bakanıİftar programında bir konuşma yapan bakan McDonough, Ramazan ayının kültürleri ve gelenekleri bir araya getirme açısından çok önemli bir fırsat olduğunun altını çizdi. McDonough, “Böyle güzel bir etkinlik aracılığıyla bize farklı insanları tanıma fırsatı veren Türki Amerikan Birliği’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Wisconsin Senatörü Tammy Baldwin ise Ramazan ayının toplumlar için önemine vurgu yaptı. Baldwin, “Ramazan, insanların bir araya gelerek inanç ve sorumluluklarını gözden geçireceği yenilenme ayıdır. Bu yüzden Türki Amerikan Birliği ve üye federasyonlarının düzenlediği bu etkinlik, kültürler arası karşılıklı anlayış için çok önemli bir yer tutuyor” dedi. Wisconsin Senatörü, Ramazan ayının toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek kültürlerin zenginleşmesini sağladığını söyledi.

İftar yemeğinin ardından Washington merkezli düşünce kuruluşu Rumi Forum’un başkanı Emre Çelik de kısa bir konuşma yaptı. Çelik, farklı kültürler arasındaki etkileşimin önemine değindi.

Gecede Maryland Dışişleri Bakanı John P. McDonough’a Olağanüstü Kamu Hizmeti Ödülü takdim edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.