Mantı Ann Arbor şehrinde görücüye çıktı

Mantı Ann Arbor şehrinde görücüye çıktı

Geçtiğimiz cumartesi günü Michigan Üniversitesi ‘yemek pişirme dersi’nde (cooking class) günün yemeği ‘mantı’ idi. MichiganTürk-Amerikan Derneği (TASM) kadın kollarının öncülüğünde gerçekleştirilen programa akademisyenler başta olmak üzere öğrenciler ve davetliler katıldı.

Ann Arbor şehrinde düzenlenen programda katılımcılara mantının yapımı canlı olarak gösterildi. Programı düzenleyen TASM Ann Arbor Kadın kollarının üyesi Fatma Can, organizasyon vesilesi ile oldukça güzel dostlukların kurulduğunu söyledi. Katılımcıların ev yapımı mantı ve etimek tatlısını çok beğendiğini belirten Can, özellikle kendilerinden mantının tarifini çok sayıda insanın talep ettiğini kaydetti.

Matematik alanında uzun yıllar ders veren Smilka Zdravkovska ise Türk mutfağına olan hayranlığını ifade ederek, ‘‘Bu yemekleri evde denemek isterim. Malzemelerin nereden ve nasıl tedarik ediceğini öğrendim. Umarım evdeki denememde aynı lezzeti yakalayabilirim’’ dedi.

Türk milletinin sıcaklığı ve içtenliğine övgüde bulunan Prof. Dr. Maria Castro, ‘‘Benim için bu etkinlik ayrı bir tecrübe oldu. Sizler sayesinde çok güzel vakit geçirirken yeni bir lezzeti keşfetmekten mutluluk duydum.’’ dedi.

 

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.