Maine Kongresi ‘Türk Kültür Günü’ne birkez daha ev sahipliği yaptı

Maine Kongresi ‘Türk Kültür Günü’ne birkez daha ev sahipliği yaptı

Maine Kongresi’nde bu yıl 5. düzenlenen “Türk Kültür Günü” yüzlerce misafiri konuk etti. Anadolu kültür ve değerlerini tanıtan etkinliğe birçok eyalet senatörü, milletvekili ile kongre çalışanları katıldı.

“Türk Kültür Günü” etkinliğine bir çok orta okul ve lise talebelerinin de katılımıyla festival havasına bürünen program, öğrencilerin gösterileri ile renklendi.

Türk ve Amerikan milli marşlarının okunmasıyla başlayan program, Senatör Justin Alfond’un konuşmasıyla devam etti. Sen. Alfond, Türk Kültür Merkezi’nin (TCC) yıllardır yapmış olduğu faaliyetler vesilesiyle Maine toplumuna yaptığı katkıdan övgüyle söz etti. Alford, “Sizler eyaletimize olduğu gibi ülkemizde de huzur, barış ortamına çok değerli katkılar yaptınız. Kendi kültürünüzü yaşarken başka kültürlerle diyalog geliştirip toplumda güveni, sevgiyi, birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdiniz” dedi.

Senatör Alfond, TCC’nin sadece kültürel değil, iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesi, eğitim alanında hizmetlerin artması gibi önemli konulara da değerli katkılar sağladığını ifade etti.

Babylon Restaurant sponsorluğunda hazırlanan Anadolu’nun mutfak lezzetleri ile konuklara Türk kahvesi ve baklava da ikram edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.