Los Angeles Belediyesi’nden Müslüman aktivistlere ödül

Los Angeles Belediyesi’nden Müslüman aktivistlere ödül

Los Angeles Belediye Başkanlığı ve Halkla İlişkiler Komisyonu’nun ortaklaşa düzenlediği geleneksel iftar programında Los Angeles’ta barışın inşasına katkıda bulunan Müslüman aktivistler ödüllendirildi. Ödülü alanlar arasında Pacifica Institute’den Atilla Kahveci de vardı.

Los Angeles Belediye Binası’nın çatı katında düzenlenen iftarda 200 kadar davetli vardı. Belediye Başkanı Eric Garcetti himayesinde gerçekleştirilen iftara farklı din mensupları, lokal ve federal emniyet mensupları, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, farkli dini liderler, akademisyenler ve şehrin ileri gelenleri katıldı.

Belediye Başkanı Eric Garcetti yaptığı açılış konuşmasında, farklı kültür ve değerlerin bu şehri zenginleştirdiğini ve Los Angeles’a değer kattığını söyledi. Belediye binasının olduğu yerin eskiden bir Kızıldereli yerleşim yeri ve adının da zehirli sarmaşık olduğunu söylerken buraya gelenlerin kendilerini kaşımaktan ziyade değerleriyle bu şehri zenginleştirdiklerini belirtti.

Eric Garcetti, Hz Muhammed (SAV) den alıntıladığı hadiste, “İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir” dedi.

Atilla KahveciLos Angeles şehri avukatı Mike Feuer ise konuşmasında tolerans kelimesinden hoşlanmadığını, bu kelimenin manasını, “Ben senin yaşamana müsaade ediyorum, sen bana karışma, ben de sana karışmayayım” manasında olduğunu bunun yerine beraber yaşamanın, birbirimizi sevmenin saymanın önemine vurgu yaptı.

Feuer, Orlando’daki menfur saldırının akabinde birbirimize cesaret vermemiz ve desteklememiz gerektiğini ve bunun da Ramazan’ın ruhunda olduğunu belirtti.

IKAR Başkanı Rabbi Sharon Brous ise dayanışma ve sevginin önemine dikkat  çektikten sonra bugünkü zorlukları aşmanın yolunun ruhi dayanışmadan geçtiğini söyledi.

Ahmediyye topluluğu adına konuşan Amjad Khansa, Müslümanların amudi dikey bir yükseliş için tanımadık yolda kalmışlara Allah için yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Ermeni din adamı Father Pakrad Berjekian ise dinlerin varoluş sebebinin, insanları barış içinde bir araya getirmek olduğunu belirtti.

Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti’in Ofisi Toplum Güvenliği Müdürü Joumana Silyan-Saba ise Dr. Şamim İbrahim, Salam Marayati ve Türk Amerikan Derneği Pacifica Enstitüsü’nün Başkan Yardımcısı Atilla Kahveci’ye şehrin çoğulcu yapısına katkı ve farklı grupları bir araya getirerek, birlikte yaşama kültürünü güçlendirdiklerinden dolayı Los Angeles Şehri Tasdik Sertifikaları’nı takdim etti.
İmam Jihad Saafirin akşam ezanını okumasından ve namazın kılınmasından sonra konuklar iftar sofrasında sohbetlerine devam ettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.