Long Islandlılar ‘Love is a Verb’ dedi

Long Islandlılar ‘Love is a Verb’ dedi

Dünya çapı gösterimleri ile büyük yankı uyandıran “Love is a Verb” belgeseli Long Island’da izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Katılımcılar tarafından yoğun rağbet gören film, Hizmet Hareketi’nin mayasını teşkil eden yardımseverlik, başkası adına yaşama ve mefkure kahramanlığının örneklerini barındırması açısından etkileyiciydi.

Soğuk havaya rağmen bütün biletleri tükenen filmin sonunda bir çok davetlinin ikinci bir gösterimin ne zaman olacağını sorması, filmin başarısını göstermekteydi.

Katılımcılardan Mark Twain, “Hizmet Hareketi’ni ilk defa tanıma fırsatı buldum ve izlediklerimden çok etkilendim. Tamamen yapıcı bir fikir etrafında toplanan gönüllülere hayran kaldım” dedi.

Diğer bir katılımcı Olga Samirez, “Sayın Fethullah Gülenin 2013 ‘de Time dergisi tarafından yüzyılın en etkili insanları arasında gösterilmesinden sonra Hizmet Hareketi’ne ilgi duymaya başladım. Bu bağlamda çevremdeki hizmet gönüllüleri ile tanışma olanağı buldum ve bu samimi insanların fedakarane tavırları beni çok etkiledi.Bugün bu filmde, hissettiklerimin aynılarının başka insanlarda da olmasını görmek beni hem rahatlattı hemde insanlığa yardım açısından ben bu işin neresinden tutabilirim’i bana düşündürttü. Teşekkür ediyorum” dedi.

Türk Kültür Merkezleri Başkanı Sadri Altınok da filmin gösteriminden memnuniyet duyduklarını ama asıl memnun edici şeyin insanların ilgisi olduğunu söyledi. Filmin ulusal kanallarda yayınlanması için ciddi bir ilgi topladığına değinen sayın Altınok, “Bildiğim kadarıyla şu an aynı anda 40’ın üzerinde farklı sinema salonunda bu film gösterilmekte. Bu çok ciddi bir başarı. Film’in yönetmenini ve yapımcısını tebrik etmek istiyorum, gayet objektif bir bakış açısıyla Hizmet Hareketi’ni resmedebilmiş. Bu filmin, ileriki dönemlere katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Long Islandlı genç, yaşlı herkesin beğenisini toplayan “Love is a Verb” filmi alkışlar eşliğinde son bulurken, salondan ayrılan davetlilerin kiminde gözyaşı, kiminin yüzünde samimi tebessümlerin olması, filmin izleyicilerinin kalplerinde ılık duyguları harekete geçirdiğini göstermekteydi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.