Long Island’lı Amerikalılar erken Şükran Günü’nde buluştu

Long Island’lı Amerikalılar erken Şükran Günü’nde buluştu

Amerikan halkının önemli bir buluşma anı olan Şükran Günü (Thanksgiving) yemeği, bu sene Türk komünitesi tarafından da ilk kez kutlandı.

Amerikalı dostların davet edildiği program, Ronkonkoma Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Amerika içerisinde yer alan farklı etnik kimliklerin bir araya gelmesi güzel bir ahenk oluşturdu. Hispanik, italyan, Afrika ve Türk kökenli Amerikalıların bir araya geldiği yemek güzel diyalogların gelişmesine vesile oldu.

Programın özel davetlileri arasında Assemblyman Phil Ramos ve Assemblyman Chad Lupinacci de yer aldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kültür Merkezleri Genel Başkanı Sadri Altınok, bu ilki yaşamanın mutluluğunu tüm yüzlerde görebilmenin heyecanını taşıdığını ifade etti.

Şükran Günü yemeğinin Amerikan toplumunda önemli bir yeri olduğuna değinen Sayın Altınok, “Bu paylaşma sevincinin bir benzerini Ramazan ayında iftar yemeği sofrasında dostlarımız ile doyasıya yaşıyoruz,  ve bizler nasıl ki Ramazan da ortak bir sofrada buluşabiliyorsak, burada da bu birlikteliği sağlayabilmemiz aslında bizim büyük bir aile olduğumuzu göstermektedir” dedi ve katılımcılara teşekkür ettiğini ifade etti.

Ardından kürsüye davet edilen Assemblyman Phil Ramos, Türk komünitesine farklı kültürleri bir çatı altında toplayabilmesinden dolayı sonsuz teşekkürlerini sunduğunu ifade etti.

ramos thanksgiving speechSözlerine son zamanlarda Türkiye’de gerçekleşen olayları dikkatle takip ettiğini ve Hizmet Hareketi’ne karşı yapılan haksızlıklara karşı kendisininde elinden geldiğince tepkisini ortaya koyduğunu söyleyerek başlayan Ramos, insanları barış ve kardeşlik çatısı altında bu güzel ortamda toplayan böyle güzel bir düşünce akımının niye kendi ülkesinde üvey evlat muamelesi gördüğünü anlayamadığını dile getirdi.

Hizmet Hareketi’nin hem dünya genelinde hemde Amerika’da gerçekleştirdiği  projeleri ilgiyle takip ettiğini anlatan milletvekili, “Paylaşma ve kardeşlik inancının en güzel örneklerinden biri olan Şükran Günü yemeğinin bile bu çatı altında yapılıyor olması buna örnektir” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Assemblyman Chad Lupinacci, benzer güzel duygular taşıdığını ifade etti. Türk Kültür Merkezi’nden davet aldığı hemen her programa katılmaya gayret gösterdiğini dile getiren sayın Lupinacci, “Türk dostlarımla bir arada olmaktan memnuniyet duyuyorum, yapılan faaliyetleri ilgiyle takip ediyorum ve elimden geldiğince destekliyorum. Bugün ilki gerçekleştirilen Şükran Günü yemeğinin ileri yıllarda da devamının gelmesinin ve bu mutlu tablonun daha fazla insana ulaşmasını umuyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Katolik kilisesi Our Lady of Miracilous Mercy Church’un mütevelli heyetinden Alexis Stafford ve Agnes Kelly ‘nin de ortak güzelliklerden bahsettiği konuşmalarının ardından misafirlere Şükran Günü yemeği  ikramı yapıldı.

Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı film gösterimleri ile zenginleştirilen program gecenin ilerleyen saatlerinde yüzlerde samimi tebessümler bırakarak son buldu.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.