Long Island’da ikinci Abraham’s Table buluşması

Long Island’da ikinci Abraham’s Table buluşması

İnanç sistemlerinin yozlaştırıldığı ve dini kavramların insanın yaşam tarzını zorlaştırdığı gibi düşüncelerin toplumlara empoze edilmeye çalışıldığı günümüzde, üç İbrahimi dinin ortak paydalarının konuşulup paylaşıldığı Abraham’s Table serisinin ikincisi Long Island’da gerçekleştirildi.

Türk Kültür Merkezi ve North East Islamic Community Center’in organizasyonuyla gerçekleştirilen programın katılımcıları Our Lady of Miraculous Medal Church ve Suffolk Jewish Community Center’di. OLLM nin ev sahipliğini yaptığı programa birçok davetli katıldı.

Programda konuşulan konu başlıkları; “Her bir din kendi inancında sevgiyi nasıl yorumluyor?” “Her bir din kendi inancında nefreti nasıl yorumluyor?” ve “Her bir dinin sevgiye olan inancı, nefrete karşı sabretmeye nasıl yardımcı oluyor?” şeklindeydi.

Programın konuşmacıları Fountain Magazin editörü Hakan Yeşilova, OLLM kilisesi pederi William Brissoti ve Suffolk Jewish Community Center direktörü Betshava Slavin’di.

Abraham's TableÜç dinin temsilcilerinin kendi perspektiflerinden yaklaştığı meselelerin, çoğu zaman ortak paydalarda buluşması aslında dinler arası diyaloğun ne kadar faydalı olduğunu izleyicilere gösterdi.

Programda ilk sözü Fountain magazin editörü Sayın Yeşilova aldı ve İslam dininin bir sevgi dini olduğunu vurguladı. Konuşmasına örneklerle devam eden Sayın Yeşilova, ” Ne yazık ki günümüzde şiddet ve nefret ile birlikte anılmaya ve gösterilmeye çalışılsa da aslında İslam taşıdığı evrensel mesajla tüm insanlığı kucaklayan bir din. Bunun en temel göstergelerinden bir tanesi, Hz. Adem efendimizden Hz. Muhammed (SAV) efendimize kadar olan bütün peygamberleri kabul etmesi ve onların getirdiği mesajı sahiplenmesidir. Ve bu mesajın kaynağında da Allah’a olan inanç ve O’na duyulan sevgi vardır. Allah’i seven herkes O’nun yarattıklarını da sever ve böylece çevresine sevgi ve şefkatten başka bir duygu yansıtmaz” dedi.

Konuşmasına Peygamber Efendimiz’in hayatından örnekler vererek devam eden Sayın Yeşilova, İslam dininde insana ve insanlığa karşı nefret kavramının yer almadığının bir göstergesinin de Peygamber Efendimiz’in kendisine yapılmadık kötülüğü bırakmayan Ebu Cehil’e 100 defa ilahi mesajı götürmesi olduğunu belirtti.

OLLM kilisesi pederi Brissoti ‘de Hz İsa’nın hayatından örnekler vererek yaptığı konuşmasında, sevgiye olan inancın insanlığı birbirine bağladığını, İncil’de bununla alakalı çeşitli pasajlar yer aldığını ve bu evrensel mesajın diğer dinlerdeki mesajla örtüşüyor olmasının bizleri ortak bir paydada topladığını dile getirdi. ” Bugün bizi bir araya sevgi getirdi” diyerek sözlerini noktaladı.

Suffolk Jewish Community Center direktörü Batsheva Slavinde diğer iki konuşmacıyla aynı düşünceleri paylaştığını, bu güzelliklerin günümüzde yaşanılabilir hale getirilmesi halinde dünyanın huzur ortamına kavuşacağını söyledi. “Abraham’s Table programlarının sadece birer lokasyonda değil, bir çok noktada farklı kominitelerin bir araya gelmesi ile çoğaltılması toplumumuza daha fazla bilgi katacak” dedi.

Soru ve cevap kısmı ile ilerleyen program, sonunda yapılan ortak toplu dua ile son buldu.

Bütün davetlilere Fountain dergisinin Kasım- Aralık sayısı hediye edildi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.