Kilise, gümüş çay seti ile Müslümanlara hizmet verdi

Kilise, gümüş çay seti ile Müslümanlara hizmet verdi

Austin’de St. James’ Episcopal Kilisesi yetkilileri iftara davet ettikleri Müslümanlar için yılda bir kez gün yüzüne çıkarıp kullandıkları zarif gümüş çay setini kullandılar.

Raindrop Türkevi ve Diyalog Enstitüsü’nün Teksas’ın başkentinde farklı kilise ve sinagoglarla birlikte düzenledikleri Ramazan etkinlikleri renkli geçiyor. İftarlarda her gün farklı bir kilise Müslümanları ağırlıyor, beraber oruç açılıyor.

St. James’ Episcopal Kilisesi Rahibesi Madeline Hawley özel gümüş çay setinin kendileri için manevi değeri olduğunu ve parlatmak gerektiğini belirterek şunları söyledi, “Biz bu çok özel çay setini sadece yılda bir kez, bizim için çok anlamlı bir faaliyet olan Lenten Tea servisinde kullanıyorduk. Dört sene önce ilk kez Ramazan iftarını vermeye başladığımızda bu çay setini de kullandık ve dört senedir her yıl Müslüman misafirlerimizi de bu set ile ikram ettiğimiz çayla memnun etmeye çalışıyoruz.”

kilise iftar1Farklı mezheplerden kilise ve sinagoglarda organize ettiği iftar programlarında İsevi ve Musevilerin evsahipliğinde İbrahimî din mensupları Ezan ile birlikte hep birlikte yemeğe başladı.

Yemekten önce İslamiyetle Ramazan ile ilgili sunumlar gerçekleşti, ardından ezan sonrası İngilizce, Türkçe ve Arapça dualar edildi.

Yemekler Austin Türk toplumu tarafından evlerde hazırlandı.
Mekan ve hizmeti kilise ve havralar sundu. Yemek dağıtımını üç dine mensup gönüllüler gerçekleştirdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.