Karaçay Türkleri Cami’nde iftar doldu taştı

Karaçay Türkleri Cami’nde iftar doldu taştı

Amerika’daki camilerde Ramazan boyunca verilen iftar yemekleri yalnızca Türkleri değil bu ülkede yaşayan diğer milletten Müslümanları’da aynı sofra etrafında topluyor. Dün New Jersey eyaletinin Paterson semtindeki Karaçay Türkleri Cami’nde verilen iftar yemeği çevrede yaşayan Türklerin yoğun ilgisine sahne oldu.

Taşkın Fırın’ın sahibi Kadir Taşkın tarafından sponsor olunan iftar yemeğine ilgi yoğun oldu. Türkiye’nin New York Başkonsolosu Mustafa Levent Bilgen’in de katıldığı iftar yemeği, oldukça samimi bir ortamda gerçekleşti. Yemek öncesi ve sonrasında yapılan duaya tüm eller açılıp ‘‘amin’’ derken, uzun bir günün ardından iftar vaktine ermenin mutluluğu insanların yüzlerinden okunuyordu.  

‘‘ELİN AÇIK OLMUYORSA KALBİNDE AÇIK OLMUYOR’’

New York, New Jersey başta olmak üzere yakın Kuzeydoğu eyaletlerinde hayır işlerinde ismi sıkça geçen Kadir Taşkın, iftara gelenleri kapıda karşıladı. Yaptığı hayır ve yardımlarla Türk camiası tarafından yakından tanınan ve sevilen Taşkın, ‘‘İnsana hizmet etmek hakka hizmet etmektir. Bunun mutluluğu kelimelerle anlatılamaz’’ dedi.

İftar sonrasında dostları ile muhabbet eden Taşkın, gelenlere de ayrıca teşekkür etti. ‘‘Her hayırda ayrı bir bereket vardır. İnsan hayır ettikçe kazanır’’ diyen Taşkın, ‘‘Böyle güzel işlere vesile olduktan sonra öyle bir iç huzur yaşıyor ki insan, bu nasıl tarif edilir inanın bilemiyorum’’ dedi.

Yalnızca iftarlar değil bir çok Türk etkinliğine de sponsor olan Taşkın, ‘‘Elin açık olmaz ise kalbinde açık olmuyor. İnşallah 6 Ağustos’da da Brooklyn’deki Fatih Cami’nde iftarımız olacak. Herkesi bekliyorum’’ diye davette bulundu.

IMG 6324


PATERSON’DAKİ TÜRK CAMİLER KAVGA NEDENİYLE RAMAZAN’I HAKKIYLA EDA EDEMİYOR

Karaçay Türkleri başta olmak üzere Paterson’daki gönüllü Türk insanların biraraya gelmesi ile hizmet veren camilerde bu sene geçtiğimiz yıllara oranla daha az iftar veriliyor. Geçtiğimiz yıllarda hemen hemen hergün iftar verilen Ulu Cami ile Karaçay Türkleri Cami’nde bu sene ancak sayılı günlerde bu hizmet sunulabiliyor. Cami derneklerinde yaşanılan çekişmeler, görevli din adamlarının vaktinde vazife yerlerine atanmaması ile ekonomik sıkıntıların neden olduğu bu dağınıklıktan kendini kurtara bilmiş tek cami New Jersey’deki Bergen Diyanet Cami ve Kültür Merkekzi görünüyor. Bergen Diyanet Cami ve Kültür Merkezi’nde Ramazan ayı boyunca hergün iftar veriliyor. Hayır severlerin buraya olan ilgisi öyle tavan yapmış durumda ki, 30 değil toplam 36 gün için iftara sponsor bulunmuş olan Bergen Diyanet Cami ve Kültür Merkezi’nde ayrıca bir taraftan da inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.