Kapadokya, Chicago’da tanıtılacak

Chicago’nun  Türk Başkonsolosluğu, Nevşehir Valiliği ve KAPHIB eşgüdümünde 27  Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında ABD’de düzenlenecek olan Chicago Türk Festivali Kapadokya Günleri etkinlikleri için hazırlıklar devam ediyor.

 

Chicago Başkonsolosu Fatih Yıdız ve Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş himayelerinde yürütülen program çerçevesinde 3 gün sürecek olan festival Chicago’nun önemli bir etkinliği  olarak değerlendiriliyor.

Chicagoluların büyük ilgi gösterdiği festival, yerel basında geniş şekilde yer alarak Türkiye’nin ve Kapadokya’nın ABD’deki tanıtımına büyük katkı sağlıyor.

Türkiye’nin en fazla turist çeken noktalarından olan Kapadokya’nın Amerikalı turistlere tanıtılacağı festivalde ayrıca Türk simidi, Türk çayı gibi geleneksel lezzetlerin yanı sıra Maraş dondurması, baklava ve Türk kahvesi ve Türk lokumu da tanıtılacak. Festival boyunca çeşitli müzik grupları sahne alacak.

“FESTİVALİN AFİŞLERİNİ HOLLYWOOD FİLMLERİ TASARIMCISI EMRAH YÜCEL HAZIRLADI”

Festivalin afişini ise Avatar, Kill Bill gibi ünlü sinema filmlerinin afişlerini hazırlayan Emrah Yücel hazırladı. Chicago’nun en çok ziyaret edilen bölgelerinden biri olan Pioneer Court’ta yapılacak olan festivalin dört bir yanı Kapadokya afişleri ile donatılacak.

Dünyanın önemli televizyonları ve diğer basın organları da festival alanında olacak. Hong Kong, Japonya ve Brezilya gibi ülkelerin muhabirleri ile ABD’nin önemli kanalları da festivale yayınlarıyla destek verecek.

 

Chicago’dan katılacak olan heyetin programı Chicago’nun önemli turizm acentelerinden Travelxclusive tarafından destekleniyor. Travelxclusive Başkanı Zeynep Kurap’ın destek verdiği festivalde Nevşehir heyeti birçok noktaya ziyaretler yaparak Kapadokya’yı tanıtma şansı bulacaklar.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.