Kanada Regina Downtown’da Ramazan çadırı günleri

Kanada Regina Downtown’da Ramazan çadırı günleri

Intercultural Dialogue Institute (IDI) Regina ve Anatoilan Cultural Center’ın Ramazan ayı dolayısıyla Regina şehir merkezinde açmış olduğu Ramazan çadırı büyük ilgi gördü.

Toplam 5 gün boyunca herkesimden ve her ırktan insanın uğradığı Ramazan çadırı şehrin ileri gelenleri tarafından da ziyaret edildi.

Ana muhalefet partisi ikinci başkanı ve milletvekili Trent Wotherspoon, iktidar partisi milletvekillerinden Laura Rose, Regina şehri polis şefi yardımcısı Dean Rae, University of Regina öğretim üyeleri, kilise temsilcileri ve birçok sivil kurum temsilcisi Ramazan çadırını ziyaret ederek iftar saatinde katılımcılarla birlikte Ramazan çadırının konuğu oldular.

Geleneksel Türk yemeklerinin ikram edildiği çadırda günlük ortalama 200 kişi ağırlandı. Şehrin merkezinde açılması sebebiyle herkesimden insanın uğradığı Ramazan çadırı aynı zamanda evsizlerin de uğrak yeri oldu.

Ziyarette bulunan milletvekilleri ve şehrin önde gelen temsilcileri IDI ve Anatoilan Cultural Center’ın organize ettiği Ramazan iftar çadırı programından övgüyle bahsettiler. Ayrıca diğer sivil toplum temsilcileri ve farklı dinlerden ve milletlerden kanaat önderleri de yapılan faaliyetten büyük övgü ile bahsettiler.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.