Kanada Ramazan etkinlikleriyle şenlecek

Kanada Ramazan etkinlikleriyle şenlecek

Kanada’nın Toronto, Calgary, Ottawa, Montreal, Edmonton, Regina, Vancouver, Kitchener şehirlerindeki Anadolu Kültürleri Federasyonu’na (AHF) üye dernekler tarafından her yıl organize edilen ve geleneksel hale gelen ‘Ramazan Kültür Şenlikleri’ kapsamında ay boyunca binlerce kişi aynı sofrada iftar açacak.

Ramazan Cadiri sadirvanİstanbul Ramazanları atmosferini anımsatan mekanlarda kurulacak olan sofralarda Kanadalı kurum ve kuruluşlar ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere diğer ülke toplulukları  iftar verecek. İftar sofraları bazı eyaletlerde sadece Cuma, Cumartesi  ve Pazar veya  haftasonları kurulacak.

Bazı şehirlerde ise belirli günlerde şehir merkezlerindeki  belediye binalarının önünde herkese açık çadırlar kurulacak. Geçen yıl ki etkinliklere ek olarak bu yıl bir çok bölgede Türk aileler oturdukları sokaklarda, iftar sofraları kurarak yabancı komşularını Ramazan kültürü ile tanıştıracak.

Kişi başı $12.50 veya  $15 Kanada Doları olarak belirlenen ücret kasılığında isteyenler kendileri veya geçmişleri adına dost ve tanıdıklarına iftar sponsorluğu yapabilecek. İfatr sponsorluğu yapmak isteyenler anatolian.ca adresinden gerekli bilgileri alabilir.

Her akşam farklı etkinliklerin yapılacağı kültür şenliği çadırları teravih namazları, mukabeleler, sahurlar, özel dua geceleri, çocuklara yönelik gösteriler, tasavvuf ve sanat müziği nağmeleri, kültür ve sanat gibi aktivitilerle şenlenecek.

Famous Turkish Chef Mahmut UstaÖzellikle Calgary’de Anadolu Türk İslam Vakfı’nın (ATİC) düzenleyeceği etkinliklerde ünlü Türk Aşçısı Mahmut Elbaşı her akşam Anadolu’nun farklı bir yöresine ait iftar menüsü hazırlayacak.

Vakfın merkez binasında düzenlen programlarda iftara yakın mukabeleler, çocuklar için talim ve kıraat dersi verilecek. Cumartesi geceleri ise  ailece toplu sahurlar yapılacak.

Kadir Gecesi Özel’de ise her eyalette  indirilecek olan 101 Hatim Dua Programları ile taçlandıralacak olan etkinlikler Bayram namazı ve bayram hahvaltıları ile son bulacak.

Geçen yıl yerli ve yabancı misafirlerin ilgi gösterdiği etkinliklerin özellikle Kanada’da yetişen çocuklarımızın hafızalarında güzel izler bıraktığını belirten Ramazan Kültür Etkinlikleri Koordinatörü Muhammet Aksu, “Açılan çadırlarda Ramazan kültürünü Kanada halkına ve yeni nesillere tanıtıyoruz. Anadolu’daki ramazan havasını Kanada’da yaşatmaya çalışıyoruz. Kültür şenliğimize Türk aileleri ile birlikte katılan Kanadalılar inançlarımızı yakından tanıma fırsatını buluyor” dedi.

2016-kucuk-kart-on

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.