Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

New Jersey’de  Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde yüzlerce Müslüman camilere akın etti.

New Jersey eyaletinin Paterson şehrinde bulunan Ulu Camii ve Karaçay Camii’ne akın eden müslümanlar, birlikte namaz kılıp dua etti. Gündüz vaktinde cami ve çevresini doldurmaya başlayan müslümanlar, iftarlarını camilerde açtıktan sonra teravih namazına katıldı. 1

Ulu Camii’deki kandil özel programına katılan Washington Büyükelçiliği Sosyal ve Din İşleri Müşaviri Dr. Yaşar Çolak Ramazan boyunca okunan hatimler için topluca dua yaptı. Çolak “Yaşadığımız bölgeleri esenlik yurdu haline getirmek için elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Müslümanların Kur’an-ı Kerim’in bireysel, iktisadi ve sosyal hayatımızı ilgilendiren bütün çağrılara kulak vermesi lazım.” dedi. Çolak cemaate gecenin hakkıyla eda edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Dünya Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma birincisi Hafız Yaşar Cuhadar Teravih namazına başlamadan önce Kur’an ziyafeti verdi. Cemaatle kılınan Teravih namazı ile program sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.