Kadir Gecesi iftarında Harvard’da kardeşlik zirvedeydi

Kadir Gecesi iftarında Harvard’da kardeşlik zirvedeydi

Balkan Amerikan Dernekleri Federasyonu (FEBA) ve Harvard Islamic Society’nin (HIS) ortaklaşa düzenledikleri Kadir Gecesi iftar programına katılım çok yüksek oldu.

Haftada iki gün iftar organizasyonu yapılan üniversitede Kadir Gecesi iftarı FEBA’nın himayesinde gerçekleşti.

Katılımcılar tarafından çok beğenilen yemeklerle ilgili Harvard Islamic Society yetkilileri ve gönüllüleri “şimdiye kadarki iftarların en iyisiydi” açıklamasında bulundu.

Katılımın çok yüksek olduğu programda kardeşlik ve dayanışma hat safhadaydı. Programa Harvard Üniversitesi’nde öğretim üyeligi yapan akademisyenler, öğrenciler ve Boston’un önde gelen üniversitelerinden akademisyen ile öğrenciler katıldı. Türkiye’den de misafir akademisyen ve öğrenci velilerinin katıldığı iftar programı çok sıcak bir atmosferde gerçekleşti.

İftar programının onur konuklarından Harvard Law School’da Hukuk Profesörü ve Islamic Legal Studies Programı Fakülte Direktörü olan Intisar A. Rabb, programın sponsoru olan FEBA Boston koordinatörüne özel teşekkürlerini ve katılımın çok yüksek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti iletti.

Her milletten katılımcının yer aldığı Kadir Gecesi iftar programında Harvard Islamic Society Toplum Hizmetleri Direktörü Sarah Rahman, organizasyonda direktör olan Sarah Mokh ve tüm gönüllüler şimdiye kadarki en iyi iftar programı olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Bu özel gecedeki iftarda kardeşliğin, paylaşımın ve karşılıklı dualaşmanın hat safhada olması, gelecek adına ümit vericiydi.

Program vesilesi ile tüm Müslümanların gönlünde özel bir yeri olan ve sevilen ülke Turkiye’de gerçekleştirilen saldırıda hayatlarını kaybedenler ve aileleri için dua edildi.

Ailesi Bosna kökenli olup Filistin’de doğup büyüyen Harvard Üniversitesi mezunu Sami Jitan gönüllerde ve hafızalarda uzun sure yerini koruyacak samimi dualar okudu.

Write a comment

1 Comment

  1. Asim July 4, 01:16

    Mutluluk ve ümit veren bir haber….

Only registered users can comment.