İstanbul saldırı mağdurlarına bir destek de Oklahoma’dan

İstanbul saldırı mağdurlarına bir destek de Oklahoma’dan

“Farklı dinlerden insanların böyle acılı bir zamanda aynı hissiyatla terör mağdurlarının yanında olduklarını göstermek için bir araya gelmeleri çok önemli.”

Bu ifade Oklahoma City Türk topluluk tarafından İstanbul’da yapılan hain terör mağdurları hatırasına düzenlenen “Dua Gecesi”nde Oklahoma Genel İslam Topluluğu Baş İmamı Imad Enchassi tarafından sarf edildi.

Raindrop Türk Kültür Merkezi’nde dua ve taziye dileklerini paylaşmak için yaklaşık 80 kişi biraraya geldi.

Oklahoma Genel İslam Topluluğu Baş İmamı Imad Enchassi, Eyalet Hristiyan Temsilcisi, Baptist vaizi George Yound ayrı ayrı dua ettiler.

Diğer konuşmacılar ise Oklohoma Dinlerarası Birlik Başkanı Dr. Carl Rubenstein, Alyanz Dinlerarası Topluluğu Başkanı Michael Korenblit ve Çok Sesliliğe Saygı Enstitüsü Ortak Kurucusu Rabia Akkus’idi.

İmam Enchassi, İstanbul’un ziyaret ettiği şehirler arasında en iz bırakanı olduğunu vurgulayarak, “samimi ve kapsayıcı bir şehirdi” ifadelerini kullandı.

Imad Enchassi farklı dinlerden insanların böyle bir zamanda aynı hissiyatla dua gecesine katılmalarının çok önemli ve teşvik edici olduğunu, bunun nefret ve ayrışma bariyerlerini yıkmada önemli bir rol oynayacağını vurgulayarak şunları söyledi, “Farklı dinlerden insanların böyle acılı bir zamanda aynı hissiyatla terör mağdurlarının yanında olduklarını göstermek için bir araya gelmeleri çok önemli.”

Michael Korenblit, (dev yangından kurtulanların oğlu), çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede, Müslümanlar için kutsal olan olan Ramazan ayında böyle bir saldırının yapılmasının “tiksindirici olduğunu” anlattı.

Rabia Akkuş ise 6 yıldır Amerika’da yaşayan bir Türk vatandaşı olduğunu belirterek, “Doğrudan hiçbir aile ferdim bu saldırıda zarar görmedi, ancak arkadaşlarımdan biri yakınını almak için havaalanında bulunduğu sırada yaralandı. Bu cidden yürek yakan bir vaka” diye konuştu.

Raindrop Türk Vakfı Genel Müdürü Kadir Akkuş, programın İstanbul terör saldırısında hayatını kaybedenlere dua etmek ve terör saldırılarına karşı hep beraber tepki koymak için düzenlendiğini belirterek, “Görüldüğü üzere terörizmin ne dini, ne milleti, ne de ırkı var. Bu yüzden teröre hep beraber karşı durmalıyız. Dua Gecesi terörizme karşı gelmenin ve kurbanları anmanın yollarından birisi. Farklı geçmişleri ve dinleri olan insanlar korku ve ayrılığa neden olacak herhangi bir terörist saldırının karşısında hep beraber durmak zorundadır” dedi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.