İş dünyasının kalbi Long Island’da attı

İş dünyasının kalbi Long Island’da attı

24 farklı ülkeden 400’e yakın iş adamının ve ticaret odası temsilcilerinin katıldığı “2nd   International Business Expo Long Island” iş fuarı , Long Island’daki Upsky Hotel’de gerçekleştirildi.

İş adamları için çeşitli fırsatlara ev sahipliği yapan program, B2B oturumları ile katılımcılara zengin networking imkanı sundu.

Yiyecek, toptan – perakende satış, inşaat ve ziraat alanlarında ayrı ayrı oturumların yapıldığı program sponsor firmaların sunumları ile devam etti.

Öğleden sonraki bölümde ise her sektörün iş adamı kendi sektörü ile ilgili bir başka iş adamı ile tanışma ve birebir fikir paylaşımı imkanı buldu, yeni iş imkanları oluşturulması üzerine duruldu. Gayet verimli geçen bu görüşmelerde, Afrika’dan gelen bir iş adamı, Asya’dan gelen başka bir iş adamıyla tecrübelerini ve kendi ülkelerinin imkanlarını anlatma imkanı yakalamış oldu.

Avukatlık ve sigorta alanında tecrübeli firmaların kendi sponsor masalarında genel manada Amerika’da ve özelde de Long Island’da  iş yapmanın hukuksal ve resmi yönlerini anlattığı program, akşam yemeği ile devam etti.

Suffolk Valisi Steve Bellone, New York Milletvekili Phil Ramos programın onur konuklarıydı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Türk Kültür Merkezleri Genel Başkanı Sadri Altınok, geniş  katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özellikle Long Island’da iş yapma hususunda zengin bir coğrafyanın bulunduğunu anlatan Altınok, serbest ticaret bölgelerininde ekonomiye katkı sağladığından bahsetti. Böyle bir organizasyona ikinci defa evsahipliği yapmanın haklı mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Ardından kürsüye gelen Suffolk Valisi Steve Bellone, ummadığı bir katılım ve çoğunlukla karşı karşıya olmasından dolayı duyduğu şaşkınlığı ve memnuniyeti dile getirdi. Vali konuşmasında, Long Island’ın ticaret için ana bir merkez olabileceğini ve bunun buradaki iş adamı misafirlerle mümkün olabileceğinden bahsetti.

Long Island’ın imkanlarından bahseden Vali Bellone, “Long Island kendi ana karasında, üç adet ülke içi ve 1 adet uluslararası havalimanı bulunan ve kuzeyinde ithalat-ihracat Limanı bulunan bir önemli bir nokta, ve bunun yanında serbest ticaret bölgeleri de güzel imkanlar sunmakta. Bu imkanların doğru  değerlendirilmesi ile herkesin kazanacağı bir yatırım merkezi haline gelebiliriz. Ben şahsım adına, buradaki programı gerçekleştiren başta Türk Kültür Merkezi Long Island ve Turkic American Chamber of Commerce’e güzel Long Islanımızı dünyaya tanıtmada bizlere de imkan sağladıkları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, ve ileri ki yıllarda tekrar buluşmak istediğimi bildirmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından sahneye gelen Long Island Milletvekili Phil Ramos, hem valiye hemde organizatör iki Türk kurumuna teşekkürlerini sunarak, davetlilere gösterilen misafirperverliğe değindi. Kendisininde böyle bir programın parçası olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ramos önümüzdeki senelerde de bu programın tekrarlarının daha geniş katılımlarla olması temmenilerinin olduğunu dile getirdi.

Türk Kültür Merkezi Long Island’ın misafirperverliğinde devam eden yemek, akşamın ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Günün sonunda, “ 2nd International Business Expo Long Island” programı, farklı coğrafyalardan gelmiş birçok sektör temsilcisi ve iş adamının aynı masalar etrafında toplanması ve bilgi paylaşımı ile yeni iş olanakları ve güzel hatıraları hafızalarda bıraktı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.