İftar yemekleri ABD’de toplumun her kesiminden insanları buluşturuyor

İftar yemekleri ABD’de toplumun her kesiminden insanları buluşturuyor

Ramazan ayında ABD genelinde organize edilen iftar programları farklı meslek ve etnik kökenden gelen Amerikalıları aynı masa etrafında topluyor. Misafirler, Ramazan ayının Müslümanlar için önemini anlama ve Türk insanının misafirperverliğini görme fırsatı buluyor.

Türk aileler,  restoranlar, kiraladıkları salonlar ve evlerinde iftar davetleri vererek Amerikalılara alışılagelmişin dışında tecrübe yaşatıyor. Geçtiğimiz gün Michigan eyaletinin en büyük şehirlerinden olan Grand Rapids’de iki Türk kiraladıkları salonda Amerikalı dostlarına iftar verdi. Michigan Türk-Amerikan Derneği’nin (TASM) gönüllüleri Dr. Filiz Doğru ve Mehmet-Ümmügül Bulut ailesi, iftar yemeğine çağırdıkları ABD’li doslarına evlerinde pişirdikleri Türk yemeklerinden ikram etti.

İftar yemeğine Aquinas Koleji Okul Müdürü Chad Gunnoe, Grand Valley Eyalet Üniversitesi Halkla İlişkiler Fakültesi Dekan Yardımcısı William Crawley, Grand Rapids City Sürdürülebilir Enerji kurumunun Direktörü Haris Alibasic ve şehrin önde gelelerinden 20’den fazla davetli katıldı.

İftar saati geldiğinde okunan ezanın ardından oruçlar açıldı. Programda bir anısını paylaşan Linda Fedewa isminde bir konuk, ezanı ilk defa Türkiye’ye yaptığı gezide duyduğunu belirterek, ‘‘Duyar duymaz çok beğendim bu sesten ve davetten. Amerika’ya gelince hemen internetten ezanı buldum ve kayıt ettim. Şimdi zaman zaman dinliyorum.’’ dedi.

Linda Fedewa’nın eşi Michael Fedewa ise, İftar yemeğinde hissedilebilir bir manevi ortam oluştuğuna dikkat çekerek, bundan etkilendiğini ve katılmaktan da büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Helen Devos Çocuk Hastanesi’nde görevli Dr. Aly Mageed ise ailesi ile katıldığı iftar programının kendileri için son derece farklı ve ilgi çekici bulduğunu söyledi.

Programda Michigan Eyalet Üniversitesi öğretim görevlilerinden Emin Kutay’ın verdiği kısa ney konseri beğeni ile dinlendi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.