‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ konulu uluslararası sempozyum başladı

‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ konulu uluslararası sempozyum başladı

‘Hizmet Hareketi ve Barışın İnşaası’ başlıklı iki gün sürecek uluslarası sempozyum ABD’nin başkenti Washington’da başladı. Şehrin prestijli basın derneği Ulusal Basın Kulübü’nde gerçekleşek sempozyum 6 oturumdan oluşacak. 30’dan fazla akademisyen ve bilim adamı eğitim, yardım faaliyetleri, inanç ve bir arada yaşama gibi konular üzerinden Hizmet Hareketi’nin dünya barışına katkısını ele alacak.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Texas İnsan Hakları Projesi Başkanı Jim Harrington, bir Türkiye seyahatiyle tanıdığı Hizmet Hareketi’na dair gözlemlerini dile getirdi.

 

RumibHareketi tanıdıktan sonra Avrupa, Kanada ve ABD’de çeşitli bölgelerde hareket mensubu birçok insanla tanıştığını dile getiren Harrington “Hizmet Hareketi’nin hayranlık verici bir proje olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 

Hareketin 3 önemli unsuru olduğunu vurgulayan Harrington, bunları diyalog, eğitim ve hizmet etme amacı olarak sıraladı. Diyalogun hareketin önemli bir parçası olduğunu ifade eden Harrington, diyalog faaliyetlerinin akşam yemekleri, konferanslar veya sadece insanların biribirlerini dahi iyi anlamak adına sıradan konuşma yapmaları şeklinde gerçekleştiğini belirtti.

 

Eğitim unsurunun da hareket için çok önemli olduğunu dile getiren Harrington, sivil toplumda barışın inşaa edilmesi yolunda eğitimin önemine vurgu yaptı. Harrington, harekete gönül vermiş işadamları tarafından 150’den fazla ülkede açılan bu okulların faaliyetlerinden övgüyla bahsetti.

 

Hizmet etme ve insanlara yardım etme amacının hareketin bir diğer etkileyici parçası olduğunu dile getiren Harrington, Türkiye içinde ve dışında birçok yardım faaliyetlerinde bulunulduğunu ifade etti.

 

SOSYAL VE SİVİL HAREKETLER İNCELENMELİ

 

Organizasyon açılışında konuşan Rumi Forum Başkanı Emre Çelik ise sosyal ve sivil hareketlerin çalışmalarının ve gizliliklerinin anlaşılması adına araştırılması ve incelenmesi gerektiğini dile getirdi.

 

Rumi Forum ve benzeri eğitim, diyalog ve hizmet organizasyonları dünyanın 150 kadar ülkesine yayıldığını belirten Çelik, “Bunların anlaşılması gerekiyor. Hareketin yöntemi ve elde ettiği sonuçların sorgulanması ve araştırılarak cevaplanması gerekiyor.” dedi. Çelik, bu gibi konferansların yanlış anlaşılmalar ve bilgi eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.