Herkes Onu bu defa New Jersey’den okumaya başladı

Herkes Onu bu defa New Jersey’den okumaya başladı

Peygamber Efendimizin (sav) hayatını okuma kampanyası bu defa New Jersey eyaletinde başlatıldı.

New Jersey Teknoloji Enstitüsü Üniversitesi’nde (NJIT) düzenlenen bir programla başlatılan ‘‘Herkes Onu Okuyor’’ kampanyasına start verildi.

Peygamber Yolu Vakfı ile NJIT Müslüman Öğrenciler Derneği’nin ortaklığında başlatılan kampanyanın amacının da Hz. Muhammed’in (sav) hayatını, güzel ahlakını, af, hoşgörü ve sulh yörüngeli yaşamını, insanlarla olan ilişkisini, sözlerini, yaptıklarını, duruşunu, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, bunlar karşısındaki sabrını, şefkatini, izlediği yolun herkes tarafından anlaşılması amaçlandığı ifade edildi.  

Herkes Onu Okuyor kampanyası ile Peygamber Efendimizi daha yakından tanınmasının amaçlandığı programda dile getirilirken, kampanya sonunda bir de okurları hoş bir sürpriz bekliyor. Üç farklı gün içinde online olarak yapılacak test sınavında başarılı olan ilk 33 kişiye Umre, ikinci 33 kişiye İpad ile üçüncü 33 kişiye de Amazon’dan hediye kartı verilecek. Dün başlayan kampanya Mart ayında tamamlanacak.

Program nedeniyle bir konuşma yapan Balkan Amerikalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Aras Konjhodzic, Peygamberimizin her zaman sulh yolunu tercih ettiğine dikkat çekti. Peygamberimizin isminin Tevrat’ta dahi geçtiğine dikkat çeken Dr. Konjhodzic, hayatı boyunca hiçbir zaman intikam duygusu ile hareket etmediğine dikkat çekti. Balkan Amerikalılar Derneği başkanı, Peygamberimizin Mekke’nin fethi sonrası amcası Hz. Hamza’yı (ra) öldürten Ebu Süfyan’in eşi Hind’i dahi affettiğine dikkat çekti.

Bugün bazılarının din adına, peygamber adına masum insanları katlettiğine işaret eden Dr. Aras, ‘‘Allah adına katliam yapanlara karşı bizler Allah’ın dinini, peygamberinin ismini, yüceliğini bu tür kimselere karşı korumalıyız’’ dedi.

RADİKALİZMLE MÜCADELE

İslam dininde canlı bombaların, farklı din veya mezhepten olduğu gerekçesi ile insanların katledilmesine asla müsaade edilmediğini belirten Dr. Aras, ‘‘Biz bu anlayış içinde olanlara karşı kendi içimizde mücadele etmeliyiz. İslam dininin sulh dini olduğunu dünyaya göstermeliyiz. Ama bunun için öncelikle kendi içimizdekileri temizlemeliyiz’’ diye konuştu.

NJITPeygamber Yolu Vakfı kurucusu Dr. Bilal Sert ile North Hudson Cami imamlarından Mısırlı Hasal Salih’in okuduğu Kur’an-ı Kerim’in ardından NJIT Müslüman Öğrencileri Derneği Başkanı Amin Abdul Wali’de, kampanyada okunacak olan ‘‘Sonsuz Nur’’ kitabını katılımcılara tanıttı.

Wali, kitabın El-Ezher Üniversitesi gibi birçok saygın üniversitede ders kitabı olarak okutulduğunu ve kaynak eser olarak kabul edildiğine işaret etti.

Wali, Sonsuz Nur eserini okuyanlar arasında yapılacak test sınavı sonunda da başarılı olan ilk 33 kişinin Umre’ye gönderileceğini, ikinci 33 kişiye Ipad ve üçüncü 33 kişiye de Amazon hediye kartının verileceğini söyledi. Wali, toplamda 99 kişiye hedeiye verileceğini, dolayısıyla kaybedeni olmayan bu yarışmaya herkesin katılmasını istedi.

Kampanya ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyenler: www.whoismuhammad.us adresinden elde edebilir.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.