Hawaii Meclisi’nde Türk kahvesi

Hawaii Meclisi’nde Türk kahvesi

Batı Amerika Türki Konseyi (West America Turkic Council, WATC) Hawaii’de Türki-Amerikan dostluk resepsiyonu düzenlendi. Meclis binasında düzenlenen resepsiyona milletvekili ve senatörler, Hawaii ile Türkiye arasında kurulan dostluğun önemini vurguladı.

Programa katılan Senato Başkanı Ronald Kouchi Türkiye ile Hawaii arasında kurulan dosluk bağlarında duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Eyaletin Vali Yardımcısı Shan Tsutsui ise Türkiye – Hawaii ilişkilerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayan Batı Amerika Türki Konseyi’nin faaliyetlerinin çok değerli olduğunu ifade etti.

Sanatçı Melik Sayın’ın hat sanatından örnekler sergilediği programda, katılımcılar isimlerini hat sanatıyla yazdırmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Kahve yapma merakıyla bilinen Milletvekili Tom Brower’in, katılımcılara Türk kahvesi yapıp ikram etti. Brower Türk kahvesini hazırlarken, Türk kahvesinin nasıl ikram edildiğini, kahvenin telvesini ve kahvenin Türk kültüründeki önemini katılımcılara izah etti. Kendisinin daha önce Turkiye’ye gittiğinde tadına baktığı Türk kahvesini çok sevdiğini ve Turkiye’den dönerken paket paket kahve getirdiğini anlattı.

Programa siyasiler ve WATC yetkililerinin yani sıra Türk toplumunu temsilen işadamları katıldı.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.