Güney California’da ‘Peygamber Yolu’ geceleri

Güney California’da ‘Peygamber Yolu’ geceleri

Güney California merkezli Tolerance Foundation, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (sav) anmak için üç ayrı şehirde Peygamber Yolu programları düzenledi.

İlki geçtiğimiz cuma akşamı Santa Monica Performing Arts Center’daki The Board Stage’de düzenlenen programın ikincisi cumartesi akşamı Orange County’de University of Irvine Barclay Theatre’da, üçüncüsü ise San Diego’da Lo Jolla’daki Hilton Hotel’in salonlarında gerçekleştirildi. Programlara Türk toplumunun yoğun ilgisinin yanı sıra Amerikalı Müslüman toplumundan da katılanlar oldu. Peygamber Yolu programı Efendimiz’i (sav) anlatan videolar ve Ezan-ı Muhammedi ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program seyircilerin de eşlik ettiği Salavat-ı Şeriflerle süslendi. Açılış konuşmasının ardından Irmak TV’deki sohbetlerinden tanıdığımız Mehmet Yıldız, ‘Efendimiz’in Şefkat ve Merhameti’ konulu bir konferans verdi. Konferans’ta Efendimiz’in şefkat ve merhamet anlayışına bugünlerde daha çok ihtiyacımız olduğu vurgulandı.

Programda gerçekleştirilen kum sanatı gösterisi ise izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Sanatkarlar Peygamber Efendimizin risaletiyle dünyaya teşrif etmeden önceki cahiliye devrini resmetti. O dönemde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini ve Efendimiz’in gelişiyle ortadan kalkan bu cahiliye adetini izleyen seyirciler duygulu anlar yaşadı. Programın sonunda sahne alan ses sanatçısı Saffet Yıldız canlı performansıyla izleyenleri bir kez daha duygulandırdı. Program ilahilerle nihayete erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.