Güney Amerika eyaletlerinin en iyi resim ve kompozisyonları seçildi

Güney Amerika eyaletlerinin en iyi resim ve kompozisyonları seçildi

Atlanta’da faaliyet gösteren Atlantik Enstitü’nün her yıl geleneksel olarak düzenlediği ortaokul ve liseler arası “Resim ve Kompozisyon Yarışması” ödül töreninin onuncusu yapıldı.

Her yıl başka bir konuyla ilgili yapılan yarışmanın bu seneki konusu, “Gelecek 1o gün, hafta, ay ve yılda ne başarabilirsin” oldu. Fulton Bilim Akademisi özel okulunun (FSA) 80 dönüm üzerine kurulmuş yeni kampüsünde gerçekleşen ödül töreninde, yarışmada ödül alan eserlerin bulunduğu sergi ve resepsiyonun ardından ödül alan bütün öğrencilerin tek tek isimleri okunarak sertifikaları ve kupaları takdim edildi.

Törende konuşma yapan Atlantik Enstitüsü Genel Müdürü  Turan Kılıç, Georgia eyaleti eğitim bakanlığına bu yarışmaya her konuda yıllardır destek verdikleri için teşekkür etti.Öğretmenlere ve ailelere de, öğrencilere dünyada meydana gelen sorunlara karşı kritik düşünerek çözüm üretmelerini sağladıkları için ayrıca teşekkür etti.

Yeni gelen neslin global sorunlara karşı daha duyarlı olduğunu ve daha da güzel bir dünya için çalışacaklarına inandığını belirten Kılıç, “Böyle güzel bir organizasyonun gerçekleşmesine destek olan ve emeği geçen herkese minnettarız” dedi.
0P5A9721

BU YARIŞMAYA KATILMAK BİZİM İÇİN BÜYÜK ONUR

Kompozisyon dalında ödül alan Dawson Bölgesi Ortaokulu öğrencilerinden Olivia Walls’un öğretmeni ise, okul olarak 6 yıldır bu yarışmaya katıldıklarını ve daha önce de ödüller aldıklarını belirtirken, “Bu yarışmaya katılmak bizim için büyük onur” dedi.

Alton C. Crews Ortaokulu öğretmenlerinden Marcia Littlefield ise konuşmasında, birkaç yıldır bu yarışmaya katıldıklarını, ödül alan öğrencileriyle birlikte iki defa Türkiye’ ye gittiğini ve unutulmaz deneyimler kazandıklarını söyledi. Farklı zamanlarda ödül alan iki öğrencisinin de Türkiye gezilerinden sonra hayatlarının değiştiğini ifade ettiklerini belirtti.
Öğrencilerinin Türk kültürü hakkında bir çok şey öğrendiklerini ve bunun çok değerli bir deneyim olduğunu sözlerine ekledi.
0P5A9653

Georgia eyaleti emekli Eğitim Bakanı’nın bu prestijli yarışmada ilk 10’a girenlerin mutlaka üniversite başvururları sırasında cv’lerine eklemelerinin onlar için artı olacağını belirttiği yarışma, Amerika’nın güney eyaletleri arasında yapılıyor ve yarışmaya her yıl 2 binden fazla öğrenci katılıyor.

Katılan eserlerden 40 tanesi, bölgenin tanınmış sanatçıları ve değişik üniversitelerden hocaların oluşturduğu profesyonel jürinin kararıyla dereceye giriyor.

Her kategoride ilk üçe giren öğrenci ve öğretmenleri 10 günlük Türkiye gezisi kazanırken,dereceye giren diğer öğrencilere ise kupa ve ödül belgelerinin yanında para ödülleri de takdim edildi.

Yarışmaya ilk defa katılan ve birincilik  ödülü alan öğrencilerden 11.sınıf öğrencisi Lona Ukaath’ ın annesi Lidia Ukaath, bugünkü ödül töreninin çok güzel bir organizasyon olduğunu, organizasyonun yapıldığı okulu çok beğendiklerini belirtti. Ayrıca, “Burada çok samimi bir misafirperverlikle karşılandık, bu yarışmaya tekrar katılacağımız günü sabırsızlıkla bekliyoruz” şeklinde heyecanını ifade etti.
Dereceye giren öğrencilerden Reagan Bloedt’ in annesi ise, ” Bu yarışmaya ilk defa katıldık. Burada inanılmaz eserler var. Ödül töreni için iki saatlik yoldan geldik ama kesinlikle değdi. Bu güzel organizasyona katıldığımız için çok mutluyum” dedi.

Program ödül alan öğrenci ve öğretmenlerle toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment

Only registered users can comment.